ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΜΠΛΕ - ΕΛΕΚΤΡΙΚ!








Σύννεφα σε χρώμα μπλε-ελεκτρίκ: Όταν τα αντικρύσουμε στον ουρανό τη νύχτα, πιθανό είναι να νομίσουμε ότι φωτίζονται από την τεχνητή λάμψη της πόλης. Και όμως, η προέλευσή τους παραμένει ένα μυστήριο. Ξέρουμε ότι σηματοδοτούν την έναρξη του καλοκαιριού!



Στις 6 Ιουνίου έλαμψαν σε ορισμένα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε η εμφάνισή τους το 19ο αι. μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα. Τότε τα παρατηρούσαν σε μεγάλα ύψη αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εξάπλωση σε περισσότερα μέρη και συχνότερα. Πιθανό είναι να ευθύνεται γι'αυτό και η παγκόσμια υπερθέρμανση. Για την ανίχνευση της προέλευσής τους, ήδη βρίσκεται σε τροχιά διαστημική συσκευή της ΝΑSA.



Τους επόμενους δύο μήνες περιμένουμε μήπως είμαστε κι εμείς από τους τυχερούς που θα δουν την ασημένια τους λάμψη, μετά το ηλιοβασίλεμα, αν και δείχνουν μια προτίμηση στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη συνήθως. Δε χάνουμε τίποτα να'χουμε το νου μας!


Σχόλια

Ο χρήστης Μαρινα ..... είπε…
Νικη...Νικη όπου εχω Νικηθεί....Αυτό ειναι το Συμπαν του κοσμου μας.Το διπλα μας και το πιο μακρινό μας...Μας κανει Νικητες,κι ας μας εχει νικησει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
για κοίτα τι μαθαίνουμε...μετά το μπλε φεγγάρι,να και τα μπλε συννεφα!....πώς εξηγείται το μπλε χρώμα τους σε σχέση με το καλοκαίρι;
Ο χρήστης 3 parties a day είπε…
Όποιος κι αν είναι ο λόγος, εμάς δεν μας πολυενδιαφέρει, έτσι δεν είναι;
Αρκεί να τα βλέπουμε...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Betty
You are doing a great job on your blog.
keep up the good work
Ο χρήστης betty είπε…
Απάντηση στην cook:Απλώς έχουν παρατηρήσει ότι η εμφάνισή τους ξεκινά το καλοκαίρι. Δε γνωρίζουν με βεβαιότητα γιατί συμβαίνει αυτό...

Δημοφιλείς αναρτήσεις