Κάτι από Κύπρο!




Μια σκονισμένη και ζεστή καλημέρα σε όλους εκεί έξω!

Η Κυριακή εδώ άρχισε χαράματα για μένα οπότε μάλλον προς μεσημέρι μου φέρνει τώρα....

Απολαμβάνω μια σπάνια στιγμή μοναξιάς...μόνη στο σπίτι χωρίς άλλους ήχους από του υπολογιστή....

Λοιπόν σήμερα το μενού έχει μια συνταγή που ορίζεται ως κυπριακή...είναι άραγε;Δεν ξέρω, δεν έχω βρεθεί ποτέ στην Κυπρο....


Ταβάς με αρνί

Αρνάκι,πατατούλες,ντομάτες,κρεμμυδι και σκόρδο,κίμινο και δάφνη και ολ'αυτά σιγοβράζουν στο φουρνο σκεπασμενα.....μυρίζει θαυμάσια πάντως....οπότε πιστεύω ότι και η γεύση θα είναι ανάλογη.Τέλος πάντων το αποτέλεσμα από το τί μένει στο πιάτο κρίνεται,έτσι δεν είναι;

Σχόλια

Ο χρήστης maxforeigner είπε…
Και βέβαια υπάρχουν πολλοί με τα ίδια ενδιαφέροντα... διάβασμα βιβλίων και απόλαυση φαγητών και γλυκών... (όχι... δεν είναι πολλοί που θέλουν να τα φτιάχνουν.. αλλά είναι πολλοί που τους αρέσει να τα τρώνε!!), εγώ δε ιδιαίτερα απολαμβάνω το... γαλακτομπούρεκο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γεια σου mike!
εγώ να δεις πόσο αγαπώ το γαλακτομπούρεκο...και επειδή τελευταία δεν μου επιτρέπεται(αυτη η αγάπη είναι... καταστροφική) καταλήγω να το φτιάχνω για άλλους :)
Ο χρήστης ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε…
Και τα δύο είναι εξαιρετικές απολαύσεις. Το αρνί θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Περιμένουμε και ενημέρωση για καλά αναγνώσματα
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλώς σας βρήκα!
Το αρνάκι ήταν εξαιρετικό,με μια πράσινη σαλατα και κόκκινο κρασί είναι φίνο...
Μ'άρεσε πολύ το blog σου...έχει μια καλλιτεχνική αύρα(ανύπαρκτη σε μένα,γι'αυτό και εύκολα αναγνωρίσιμη στους άλλους!)
Θα σας πω και για τα αναγνώσματά μου...:)
Ο χρήστης CGP είπε…
@ cook the book

Το κοτοπουλάκι είναι οκ. Αλλά η πάπια, λόγω λίπους, έχει διαφορετική γεύση ιδιαίτερα λίγο χλιαρή προς το κρύο, όπως καλή ώρα το αρνάκι
Ο χρήστης ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε…
Δεν το επεδίωξα, φαίνεται είναι πηγαίο....
Ο χρήστης anagnostria είπε…
Δεν ξέρω πού βρήκες τη συνταγή. Αν εξαιρέσουμε το κίμινο και το σκόρδο κατά τα άλλα είναι μια πολύ κυπριακή συνταγή, το καθιερωμένο ψητό της Κυριακής (όποτε δεν είναι σούβλα της Κυριακής).
Ο χρήστης maxforeigner είπε…
Ως γνωστόν όλα τα ωραία στη ζωή είναι είτε..."ανθυγιεινά είτε ανήθικα"! Αλλά εγώ βρήκα τη....... χρυσή τομή, τρώγω και πίνω (ως γνωστό στη Θεσσαλία το αρνί και το...τσίπουρο κατέχουν την πρώτη θέση!!!) και πάω στο γυμναστήριο σχεδόν κάθε μέρα...τα καίω... καίω και τη χοληστερίνη και αισθάνομαι, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, θαυμάσια. Έτσι δεν είμαι υποχρεωμένος να στερούμαι τα πάντα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ANAGNOSTRIA
η συνταγη αν θυμάμαι πρέπει να είναι από κάποιο βιβλίο της Ναταϊάνα Κοχυλα,στα Νέα,αφιερωμένο στην κυπριακή κουζίνα...το ψητό της κυριακής,ε,το κατεξοχήν ελληνικό αγαπημένο γεύμα...
ΜΙΚΕ
πού να δεις εδω στη Ρούμελη(μένω Αγρίνιο) τί γίνεται από σούβλα και τσίπουρα...
Αφού μπορείς και πηγαίνεις γυμναστήριο(σιχαινομαι την γυμναστική!) είσαι ευτυχής....η χοληστερίνη είναι πονεμένη ιοστορία...με τέτοια γονίδια και αγάπη για τα γλυκά, εγώ και αυτή είμαστε αχωριστοι... :)
Ο χρήστης maxforeigner είπε…
Μα αγαπητή cook... τη γυμναστική αν την αρχίσεις δεν την σταματάς.. (όπως σε όλα η αρχή είναι δύσκολη) αν επιμένεις λίγο, μετά σου γίνεται τόσο απαραίτητη όσο το .. οξυγόνο (και δεν υπερβάλλω). Άλλωστε δεν αξίζει το κόπο ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τα ωραία φαγητά και γλυκά και παράλληλα να καταπολεμάς τη χολιστερίνη και τα τρι...τσιπουρίδια (=τριγλυκερίδια)?
Ο χρήστης betty είπε…
Η καλή μου αδελφούλα, από τότε που τη θυμάμαι στο σχολείο, μισούσε τη γυμναστική. Υπέρμαχος της άσκησης του πνεύματος αλλά πολέμιος του αντίποδα. Ευτυχώς που ο σωματότυπος που διαθέτει της επέτρεπε πάντα να αναστατώνει με τα καυτά μίνι της! Έτσι άλλωστε ζάλισε αρχικά και τον σύζυγό της (γιατί από μαγειρική τότε είχε μεσάνυχτα, εγώ της μαγείρευα όταν την επισκεπτόμουν εκεί που σπούδαζε!. Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα, αυτή με συμβουλεύει κυρίως για το νόστιμα γλυκά της!

Δημοφιλείς αναρτήσεις