ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Η αλήθεια είναι οτι η σχολική χρονιά..βαριά μας έπεσε στην αρχή,εμένα και του βενιαμιν της οικογενειας...αποτέλεσμα νωρίς νωρίς να καταλήγουμε στα κρεββατάκια μας...οπότε πού χρόνος για εδώ...πού χρόνος να επισκεφτώ άλλα μπλογκ αγαπημενα....πού θα παει όμως θα στρώσουμε!
Κι επειδή η αδελφούλα μου μου θύμισε οτι καιρό εχω να βάλω μια συνταγή εδώ,ιδου μια ευκολη...που δεν ξέρω γιατί,αλλα τον αγαπητό μας κάφρο τον Βρασίδα μου θύμισε...γι'αυτό και του την αφιερώνω(εύχομαι να μην σιχαίνεσαι τ'αυγα Βρασίδα!)


Ό,τι χρειαζόμαστε συνήθως υπάρχει στο ψυγείο....οπότε έχουμε και λέμε....

4 αυγά σφιχτοβρασμένα και κομμενα σε ροδέλες
φέτες τυρί για τοστ
1 κονσερβα μανιτάρια φετες
1 κρεμμυδι ψιλοκομ.
1 φρεσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμενο
2 σκελίδες σκόρδο φετάκια
λίγο ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσαγιού κρασί(εγώ ροζέ είχα)
4-5 ντοματες περσαμενες στον τρίφτη του κρεμμυδιου
μπούκοβο ή ταμπασκο
1 φλυτζανι φετα τριμμενη
ρίγανη
αλάτι

Κανουμε μια σαλτσούλα βάζοντας στο λαδι τα κρεμμυδια και το σκορδο να ροδίσουν.Τα σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις ντομάτες.Προσθέτουμε το μπούκοβο και τη ρίγανη και λίγο από αλάτι.Αφήνουμε τη σαλτσα να δέσει και οταν είναι έτοιμη ριχνουμε τη φετα.
Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε τις φετες των αυγών.Απλώνουμε από πανω τα μανιτάρια που τα εχουμε πλύνει και στραγγισει απο το ζουμί τους.Περιχύνουμε με τη σαλτσα και στρώνουμε τις φετες του τυριου από πανω.
Βαζουμε στοιυς 200 β. να λιωσει το τυρι.

Οι μερίδες είναι για 2,αντε το πολύ 3 ατομα...ειναι πολύ νοστιμο και συνόδεψε,μια μερα καλοκαιρινή,τα leftovers της προηγούμενης...
Posted by Picasa

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πω πω! τι super συνταγη γρηγορη, ευκολη και yammie ειν'αυτη?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ναι ...ναι...όπως το είπες...τα έχει όλα αυτά!...ακόμη και η δύσκολη της οικογένειας(εφηβεία γαρ είπαμε!) την τίμησε :)
φιλια καληνύχτας....σματς...
Ο χρήστης betty είπε…
A, μα αυτή η συνταγή κάνει και για τον δικό μου κάφρο, ...τον μεγάλο! :)
Ο χρήστης betty είπε…
Πώς τα πάει ο ανιψιός; Έστρωσε;
Ο άλλος συμμαθητής του Γιάννη που αρχικά πήγαιναν τα δυό τους ολοήμερο, τά έμπηξε και δεν πάει ούτε αυτός τώρα...να σου περιγράψω φάση όταν τα δυό τους βρέθηκαν πρώτη μέρα στο ολοήμερο να δακρύσεις...
Πήρανε το δρόμο να φύγουνε...με τις τσάντες στους ώμους(για πού;;)...τους έπιασε στα πράσα ο επιστάτης, ο οποίος ξέρει όλα τα παιδάκια με τ'όνομά τους και το ωράριό τους παρακαλώ...Στην πύλη ήταν έτοιμα να το σκάσουν, οι δασκάλες έτρεχαν αλαφιασμένες από πίσω, ο κυρΓιώργος να τα εμποδίζει. Βάλανε κι οι δυο τα κλάματα, ο Άγγελος ξάπλωσε και κάτω και χτυπιότανε...
"Προδότη!" τον έλεγε την άλλη μέρα το Γιάννη γιατί την έκανε από το ολοήμερο...αλλά κι αυτός όλο στο κλάμα και τον πονόκοιλο ήταν...μέχρι χθες που δεν ξαναπάτησε. Ξέρεις και τα δικά μας, μέχρι να συνηθίσει ο νεαρός τις αλλαγές πανικοβάλλεται...Ευτυχώς αυτή την εβδομάδα πάει καλά κι είναι χαρούμενος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φοβερή συνταγούλα... Σήμερα το απόγευμα θα τη δοκιμάσω και αύριο θα έχετε τις εντυπώσεις μου!!! (από την παραγωγή στην κατανάλωση looool)
Ο χρήστης betty είπε…
Αναστασία, ρίξε μια ματιά στο site του Θύμιου, γράφει για τους πειρατικούς τότε, ίσως σου θυμίσει και κάτι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@laxanaki
θα περιμένω τα σχολια...καλή επιτυχια:)

@Μπετουλα
ο ανιψιός δεν κλαιει πια τα πρωινα,μενει και στο ολοήμερο(αυτή ειναι η σωτηρια μου...ερχεται με τις εργασιες ετοιμες...) και φεύγει τρεχάλα απο εκει για τα αγγλικα...αν ειχε και λιγη υπομονή για να μην εξαντλεί την δική μου,όταν ερχεται η ωρα της Γραμματικής της ιστοριας και των αγγλικων....
βρε τον Γιαννάκη σκασιαρχείο...σκασαμε στα γελια με την Χαιδω...φαντασου απελπισια τα καημένα...και ΤΗΝ τρομαρα που πηραν οι δασκαλες!
Ο χρήστης ολα θα πανε καλα... είπε…
Aυτό τώρα,είναι λίγο βαρύ ή μου φαίνεται;
:)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@ολα...καλα
κοιτα για βραδυνο το δικο μου στομαχι δε θα το αντεχε,αλλα στο μεσημεριανο μας γευμα δεν ειχε καμια παρενεργεια..προχωρα αφοβα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το έφτιαξα τις προάλλες!!! Απλά φοβερό.. το εξαφανίσαμε σε κλάσματα δευτερολέπτου!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χαιρομαι λαχανακι που το τιμήσατε δεόντως :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις