Ούτε ένα,ούτε δύο αλλά τρία ουράνια τόξα!

Κι όμως, μια φορά στις χίλιες πιθανόν να είστε ο τυχερός να τα δείτε! Δεν είναι μόνο το σπάνιο θέαμα, είναι και το αίνιγμα που τα περιβάλλει...

Ένα συνηθισμένο ουράνιο τόξο δημιουργείται όταν το ηλιακό φως αντανακλάται από τo πίσω μέρος μιας σταγόνας βροχής ενώ ταυτόχρονα διαθλάται καθώς περνά μέσα από αυτήν.

Ένα ουράνιο τόξο γίνεται ορατό πάντοτε στην απέναντι θέση από αυτή του ήλιου και προς την κατεύθυνση της καταιγίδας.

Έτσι ακριβώς σχηματίστηκε και το κυρίως τόξο με τα έντονα χρώματα στην παραπάνω φωτο από τη Νορβηγία. Ένα δευτερεύον τόξο , όμως, σχηματίστηκε από πολλαπλές αντανακλάσεις φωτός μέσα στις σταγόνες της βροχής κι είναι ορατό στην άκρη αριστερά και μάλιστα με ανεστραμμένα χρώματα!

Το αίνιγμα εδώ είναι το ενδιάμεσο τόξο... Πιθανόν, να δημιουργήθηκε όταν ορισμένες ακτίνες φωτός πέφτοντας πάνω στη λίμνη στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πάνω στη βροχή ώστε να παρατηρηθεί το φαινόμενο της διάθλασης...Ακόμη αναρωτιούνται οι ειδικοί.

Εμείς, παραμένουμε ασάλευτοι μπροστά στο δώρο της φύσης κι ευχόμαστε να μη μας πάρει ποτέ πίσω όσα απλόχερα κι ανυπόκριτα (δίχως ανταλλάγματα εννοώ) χαρίζει...

Δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένο στον φίλο μας tzonako, που πολύ αγαπά την φωτογράφιση ουράνιων τόξων...για να τα χορτάσει!

...και στη Μαρίνα που το Σάββατο έχει γενέθλια αλλά θα λείπουμε για να της ευχηθούμε...χαμόγελα ουράνιου τόξου(αινιγματικά, ελπιδοφόρα...) Εμπυρη γνώση!!!


ΥΓ(από cook):Η cook και η Μπέτυ σας αφήνουν για το Σ/Κ...θα βρεθουν στην Κυπ/σια...και στις κάλπες...πιο πολύ εγώ πάντως προσδοκώ για ένα μπανάκι θαλασσινό....να είστε καλά ότι κι αν κάνετε....ραντεβού τη Δευτέρα :)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οσο αναρωτιουνται οι ειδικοι εμεις μπορουμε απλα να απολαμβανουμε χωρις να σκεφτομαστε τιποτα!

να ταξιδευουμε μες την μαγεια του!

καλο σαββατοκυριακο να εχεις!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πάντα μας ενθουσιάζει ένα ουράνιο τόξο..πόσο μάλλον τρία :)

τζονάκο...enjoy :)

Μαρινάκι χρόνια πολλά πολλά(..έως αιώνια..!) λαμπερά και ελπιδοφόρα σαν ένα ουράνιο τόξο :)
φιλιά...φιλιά...φιλιά...

ΥΓ:έχω κι εγώ κάποιες φωτο με ένα θαυμάσιο ουράνιο τόξο,αλλά ελπίζω να τις κάνει ποστ αυτός που τις τράβηξε....ακούς....φωτογράφε;;;;
Ο χρήστης ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε…
Καλό ταξίδι,
Καλή και ανεπηρέαστη ψήφο και
Καλή επιστροφή!

Εξαιρετική φωτο

Γλαρένιες αγκαλιές
Ο χρήστης tassoula είπε…
Καλό ταξίδι και καλή ψήφο και στις δύο!
Η φωτογραφία μαγεία!
Ο χρήστης kiki είπε…
Λατρεύω τα ουράνια τόξα. Να υπενθυμίσω δε, ότι όταν βλέπουμε 2 ουράνια τόξα, τα χρώματα του 2ου έχουν αντίθετη διάταξη από το 1ο. Η μαγεία της φύσης! Τώρα...όταν υπάρχει και 3ο...; Δεν ξέρω! Πρώτη φορά άκουσα ότι μπορεί να συμβεί κι αυτό!
Ο χρήστης Dr. Feleki είπε…
Ψηφίστε, διασκεδάστε και ... σας περιμένουμε!

Όσο για το ουράνιο τόξο ... απλά μαγεία. Δε ζητάω να το ερμηνεύσω γιατί ίσως να χαθεί καποια από τη μαγεία. Και μας χρειάζεται στην εποχή μας.
Ο χρήστης Unknown είπε…
ανάμεσα στο ένα ουράνιο τόξο και το άλλο, τι να υπάρχει άραγε;
το πιο υλικό: αέρας.
και λέμε: δώσε λίγο αέρα, δώσε λίγο λάσκο στα πράγματα...
ανάμεσα στα δυο ουράνια τόξα
δεν υπάρχει χρώμα, να μια διαφορά!
όταν δεν έχει χρώμα λοιπόν, περίμενε λίγο, θα το δεις να'ρχεται αλλά δε θα ξέρεις από πού!
Ο χρήστης Ra Ma είπε…
Καλώς να επιστρέψετε. Ένας φίλος που ταξίδεψε, μου είπε ότι έκλαιγε χωρίς να το θέλει από το καμένο τοπίο. Ευτυχώς που εμφανίζεται το αυράνιο τόξο για να δώσει ελπίδα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ευχαριστούμε για τις ευχές...και να που επιστρέψαμε :)
@ονειρομαγειρεματα
δεν είχα ιδέα οτι έχουν αντίθετη διάταξη !
@abttha
καλώς ήρθες...με ένα ενδιαφέρον σχόλιο :)
@kollas
Θύμιο ήταν πραγματικά τραγικό...το ίδιο όσο και τότε που όλα καπνιζαν...και να δεις πόσο έντονη ήταν η μυρωδια από τα αποκαϊδια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις