ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ!

Το Σαββατο ανήκει...γευστικά στις ομελετες στο σπίτι μας.
Κι οχι μονο αυτό,αλλά ειναι extra large και σε υλικα...ο,τι βρισκεται σε λαχανικό,τυρια,αλλαντικό.......
Η συγκεκριμενη προεκυψε απο μια συνταγή της Θ.Τσιχλάκη,η οποία περιειχε και αμυγδαλα και σερβιριζόταν με σαλτσα ντοματας


ΥΛΙΚΑ
5 μικρες μελιτζανες σε κυβους
4 ντοματες ψιλοκομμενες
θυμάρι
2 χουφτες αμυγδαλα κοπανισμενα(αν ειναι και καβουρντισμενα ακομη καλυτερα)
4 αυγά(+λιγο φρεσκο γαλα και αλευρι φαριναπ)
200 γρ.αλλαντικό
4 πατατες(προαιρετικα)
φετες τυρι τοστ
παρμεζανα (reggiano παρακαλώ!)
ΣΑΛΤΣΑ
120 ml. ελαφρα συμπυκνωμενο χυμο ντοματας
50 ml ξύδι
1 κ.σουπας ζαχαρη,1 κ.σουπας κετσαπ
ελαιολαδο,λιγη ριγανη,αλατι-πιπερι

Αν χρησιμοποιήσουμε πατατες τις κοβουμε και τις τηγανιζουμε.
Βαζουμε σε ενα μεγαλο τηγανι τις μελιτζανες με λαδι,αλατοπιπερο και θυμαρι να ροδισουν.Προσθετουμε τα αμυγδαλα,το αλλαντικο και στη συνεχεια τις ντοματες.
Χτυπάμε τ'αυγα με το γαλα και το αλευρι,ριχνουμε αλατι και τ'αδειαζουμε στο τηγανι...βαζουμε και τις πατατες .....και περιμενουμε να ψηθει η ομελετα απο κατω....τοτε γυριζουμε κι απο την αλλη...αν καταφερετε να τη γυρισετε ολοκληρη να μου πειτε κι εμενα το μυστικο!
Βαζουμε τη μιση στο πιατο,στρωνουμε μια φετα τυρι τοστ και καλυπτουμε με την υπολοιπη ομελετα.
Πασπαλιζουμε με παρμεζανα

Στο μεταξύ υποτιθεται οτι εχουμε ετοιμασει και τη σαλτσα μας,ανακατευοντας ολα τα υλικα σ'ενα κατσαρολακι ωσπου να δεσουν,οποτε και τη βαζουμε σ'ενα μπολακι.....

Σερβιρουμε περιχύνοντας το πιατο μας με ολιγη απο σαλτσα και καλή όρεξη!
Οι ποσοτητες είναι για 2 καλοφαγάδες,αλλιώς περισσευει και για εναν τρίτο....

Για το τι θα πιουμε ....εχω ερώτηση.....
με τι κρασί συνοδευονται τ'αυγά;

ΥΓ:η συνταγη αφιερωμενη στην αδελφούλα μου που αγαπά τις ομελετες,κι απο οσο γνωριζω κοντευουν να τις μπουχτισουν στο σπιτι της,...απο την πολύ καταναλωση :)
Posted by Picasa

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τα αυγα και ειδικα τις ομελετες τις εχω κανει με ολους τους τροπους και ολα τα υλικα...μου αρεσει σε συτην που εχει μελιτζανα και παρμεζανα! θα ειναι ζορικη και σιγουρα μια ρετσινουλα θα την τραβαει!

την καλησπερα μου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
θα δοκιμασω μια ρετσινα την επομενη φορά λοιπόν!
συνηθως κατι σε ασπρο πίνω...chardonnay..αλλά γενικώς μου καθεται δυσκολος ο συνδυασμος αυγου-κρασιου....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
cook τα αυγα νομιζω αν ειναι καλος ο καιρος πανε και με μια ωραια παγωμενη μπυριτσα...ειδικα αυτα που εχουν διαφορα μεσα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ετσι ειναι...τη συγκεκριμενη ομελετα με μπυρα την απολαυσα...αλλά δεν ειμαι και ιδιαιτερα λατρης της μπυρας...μονο στην πολυ ζεστη....
Ο χρήστης betty είπε…
Κυριακή πρωί κι ενώ ο Φιλίπ έχει ήδη υπό την επίβλεψή του ένα κατσικάκι(με εξαιρετική μαεστρία ομολογώ), ξερογλύφεται για την ομελέτα σου! Θα μαγειρευτεί μέσα στην εβδομάδα, αποφάνθηκε!
ΦΙΛΙΠ:ο καλύτερος τροπος να γυρίσεις μια ομελέτα είναι ο παρακάτω...Σκεπάζουμε το τηγάνι με επίπεδο καπάκι που εφαρμόζει καλά, μεταφέρουμε το τηγάνι σκεπάσμένο πάνω από το νεροχύτη και με επιδέξιες κινήσεις(τρομάρα σας)γλυστράμε την ομελέτα πρώτα στο καπάκι και στη συνέχεια μέσα στο τηγάνι...Αν πέσει στο νεροχύτη... προσέξτε μην καείτε(θα στείλω φωτό μου με εκτέλεση!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπετουλα!
τι εκπληξη αυτη...κυριακατικα απο εδω....
κι εγω κατσικακι ετοιμαζομαι να κανω...μαλλον με μαστιχα...αλλα θα δω ....
φιλακια!
Ο χρήστης betty είπε…
ναι, είναι επειδή ετοιμάζω το λαπτοπ μας κι εγκατέστησα το πολυμηχάνημα και το ποντίκι(με το δάχτυλο δε γίνεται δουλειά!). Τώρα όλα είναι έτοιμα, μπορεί να περνάμε συχνότερα κι απ'το σπίτι κι όχι μόνο από το Γραφείο...Γιατί τώρα εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα, εννοώ ότι άλλαξα αντικείμενο(με τοποθέτησαν αλλού εντελώς ξαφνικά)κι επειδή θα ενημερώνομαι, είμαστε κι αρκετοί εκεί μέσα, έχω και ιδιότροπη Δ/ντρια, δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για επισκέψεις...
Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί με όλους τους νέους συναδέλφους έχουμε πολύ καλές σχέσεις , είναι γνωστά από πριν πρόσωπα κι έτσι δεν αγχώνομαι! Τώρα θα έχουμε και το προνόμιο πρώτα εμείς να επιλέγουμε ταξίδια ως υπεύθυνοι για τα προγράμματα Φιλοξενίας! (Ο Φιλίπ κάνει χαρούλες!)
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Super η ομελέτα!! Εβαλα και τα προαιρετικά και τα υποχρεωτικά, όλα τα έβαλα. Είχα και φρέσκο θυμάρι,έβαλα και μπέικον και μπορώ να σου πω ότι ο γιόκας μου (ο δύσκολος) την τίμησε και με το παραπάνω:))
Δεν έκανα την σάλτσα διότι θέλαμε να απολαύσουμε την ομελετίτσα χωρίς "εξωτερικούς παράγοντες".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολυ χαιρομαι οταν καποιος δοκιμαζει τις συνταγες.....και του αρεσουν και τοσο!
φιλακια ελενακι :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις