ΣΟΛΟΜΟΣ ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ!!!

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο απαραίτητο για την υγεία μας είναι αυτό το ψάρι του βορρά! Με τα θαυματουργά Ω3 λιπαρά του και το πολύ ασβέστιο, αποτελεί μια σπάνια για τη διατροφή μας ευκαιρία. Όλοι επίσης ξέρουμε ότι η βαριά μυρωδιά του και η γεύση του, ξένη προς την παραδοσιακή μας μεσογειακή ψαροφαγία, δεν το καθιστούν και τόσο δημοφιλές για το ελληνικό τραπέζι. Σήμερα λοιπόν, με βάση μια συνταγή που είδα στην τηλεόραση για άλλο ψάρι, σας παρουσιάζω με πολλές καινοτομίες μια ειδική συνταγή για το σολομό με πολλά μυρωδικά και έναν ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής, που νομίζω ότι τον καθιστούν λαχταριστό και πεντανόστιμο.

....το κόψιμο

....το κουρκούτι

....το τηγάνισμα


...και η σαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
Φρέσκο σολομό σε φέτες
Δυόσμο, βασιλικό, μαϊντανό, δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
Αλεύρι για το κουρκούτι
Ελειόλαδο
.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές και τα αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε το κουρκούτι στο οποίο προσθέτουμε και λίγο αλάτι, μόνο με αλέυρι και δεν βάζουμε αυγό γιατί φαφατιάζει και δεν γίνεται τραγανό στο τηγάνισμα. Επίσης φτιάχνουμε το κουρκούτι αραιό για να κάνει λεπτή κρούστα ώστε μετά το τηγάνισμα να φαίνεται απομέσα και το ψάρι. Προσθέτουμε στο κουρκούτι τα μυρωδικά και ανατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα στο κουρκούτι τα κομμάτια μιας τηγανιάς και ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε τα κομμάτια πιάνοντας τα ένα-ένα με τα δάχτυλα μαζί με τα μυρωδικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις επόμενες τηγανιές.
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Συνοδεύεται ιδανικά από ντοματοσαλάτα!
Αξίζει νομίζω να δικιμάσετε, και καλή επιτυχία!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Χμ, δεν ξέρω πόσο πάει ο σολομός με το τηγάνι, πρώτον επειδή από μόνος του είναι πολύ λιπαρός και δεύτερον γιατί αν τον τρώμε για λόγους υγείας το τηγάνι τους έχει ήδη καταστρέψει! Προσωπικά τον προτιμώ σοταρισμένο ελαφρά μα λίγο λεμονάκι, αλλά γούστα είναι αυτά.
Ο χρήστης mia maria είπε…
Τι πρωτότυπος και μοσχομυρωδάτος σολομός θα είναι αυτός! Έτσι κι αλλιώς ο σολομός έχει ιδιαίτερη γεύση και πιστεύω ότι όλα αυτά τα μυρωδικά θα το νοστιμίζουν πολύ! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατί όπως είπες είναι πολύ ωφέλιμο ψάρι αλλά δυστυχώς όχι από τα αγαπημένα της οικογενείας!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Johanna καλησπέρα!
Σύγουρα έχεις δίκιο και το ελαφρό σωτάρισμα θα είναι πιο υγιεινό. Πιστεύω όμως ότι το κουρκούτι προστατεύει κάπως το ψάρι και ενώ απέξω είναι τραγανιστό το μέσα του παραμένει ζουμερό!
Είναι βλέπεις και η βαρειά γεύση που θέλουμε να απαλύνουμε!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@big mama καλησπέρα!
Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Τα μυρωδικά προσθέτουν μια γευστική πανδαισία!
Ο χρήστης Tyler Durden είπε…
ο σολωμός μου αρέσει πολύ, θυμάμαι πριν χρόνια στη Ρωσία κατέβασα ένα ολόκληρο νοστιμότατο βρωμερό στη μυρωδιά φιλέτο, εκεί δεν έχουν γαλλικές μύτες, ξέρουν να απολαμβάνουν τα φαγητά τους.

αλλά εδώ είναι πανάκριβος, όπως και το μπρικ, τα επίσης νοστιμότατα αυγά του.
Ο χρήστης Phivos Nicolaides είπε…
Εκρηκτικός συνδιασμός!
Ο χρήστης cook είπε…
χμμμ...ελπιζω να το ειδε η μπετουλα...ειναι η ειδικη του σολωμου...αν και δεν ειμαι του ψαριου,αυτο θα ηθελα να το δοκιμασω :)
Ο χρήστης Unknown είπε…
@tyler γειά σου!
Μου άρεσε πολύ αυτό το "κατέβασα"!!!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@tyler εγώ ήμουν ο dim μπέρδεψα τα ...google μου!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@phivo μου γειά σου! Καλό χειμώνα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@cook ρε καλώς τα μάτια μας!!!
Πιάσε αμέσως δουλειά αρκετά λουφάρισες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πώπω άλλη μια τέλεια συνταγή για τον σολωμό !!!
Μπράβο Ναυαρίνο,θέλουμε και άλλα τέτοια (γιατί η Κουκ έχει βαλθεί να μας ανεβάσει την χοληστερίνη στον ουρανό...)

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
sorry, προηγουμένως ξέχασα να υπογράψω, kikiTRi

Δημοφιλείς αναρτήσεις