ΟΜΟΡΦΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ


Στις 19 Μαϊου΄, το Σάββατο, είχαμε ένα ευχάριστο θέαμα στο νυχτερινό ουρανό (όπου δηλαδή δεν υπήρχε συννεφιά...). Τα λαμπρότερα σώματα του ουράνιου θόλου (Αφροδίτη και Σελήνη) βρίσκονταν σε πολύ μικρή απόσταση. Η Σελήνη σε μικρή φάση "γέμισης" και η πυρακτωμένη Αφροδίτη με τα πυκνά της νέφη και τους ποταμούς λάβας παραδίπλα.
Βέβαια, αναλόγως την πλευρά προσέγγισης του θέματος καταλήγεις και σε διαφορετικές απόψεις, π.χ. ο αστρολόγος βλέπει την "καυτή" κι αισθησιακή Αφροδίτη, ο παραδοσιακός καλλιεργητής τη γόνιμη Νέα Σέληνη και (προσοχή αφορά το blog!) ο λαίμαργος τη δίαιτα της Σελήνης. Ναί, έχει ακουστεί κι αυτό (μη επιστημονικά τεκμηριωμένο). Βασίζεται στη λογική ότι αφού η κίνηση της Σελήνης γενικώς επηρεάζει τα επίγεια υγρά(θάλασσες) γιατί να μην επηρεάζει και τα εσωτερικά υγρά(λεμφικό σύστημα). Κι έρχεται τώρα ο διαιτολόγος και σου λέει ότι διάλεξε ποιά φάση της Σελήνης θέλεις να κάνεις μια 4ήμερη δίαιτα κι εκεί να δεις αποτελέσματα...εντυπωσιακά!

Σχόλια

Ο χρήστης maxforeigner είπε…
Δηλαδή αν τρώμε ανεξέλεγκτα όλο τον άλλο καιρό και κάνουμε δίαιτα στη κατάλληλη φάση της σελήνης.... θα τα χάσουμε όσα θα έχουμε βάλει???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αυτό λέει ο ποιητής;;;
λεπτομέρειες παρακαλώ Μπετούλα γιατί μολις έφαγα ένα σπέσιαλ γλυκο σε μια γιορτη :)
Ο χρήστης betty είπε…
Κατ'αρχήν, μην ενθουσιάζεστε, συγκρατηθείτε, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.Σκέψου να σας είχαμε και σε δίαιτα...
Φίλε Mike, καλά θα κάνεις να μην φας ανεξέλεγκτα γιατί τα κιλά που θα πάρεις θα είναι πολλά(απ'ότι δείχνει)και οι μέρες της δίαιτας δε "φτουράνε" είναι μόνο τέσσερις.Κι όπως ξέρουμε, μπορεί ευκολώτερα να χωρέσει η καμήλα μέσα από μια βελόνα παρά χοντρός στα ρούχα του!
Για την καλή μου αδελφούλα τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα, λένε ότι όταν τρως πολύ άμα το φεγγάρι είναι σε χάση("αδειάζει" από δεξιά προς αριστερά)τότε δεν παίρνουμε εύκολα κιλάκια. Οπότε βάλτε κάτω τα ημερολόγια κι όταν το φεγγάρι είναι σε χάση (για 5-6 μέρες)δώστε του να καταλάβει!
Ο χρήστης 3 parties a day είπε…
Σ' ένα σωρό πράγματα πιστεύω, αλλά όχι σ' αυτό. Τoo good to be true.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
εξοχη η φωτό
Ο χρήστης maxforeigner είπε…
Μη πιστεύετε στα .... παραμύθια, το ζήτημα των ... κιλών είναι πάρα πολύ απλό! Με όποιες φάσης Σελήνης, με όποια ωροσκόπια... και ωροσκόπους κλπ. κλπ. ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΠ' ΟΣΕΣ ΞΟΔΕΎΟΥΜΕ.. ΤΟΤΕ ΠΑΧΑΙΝΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ)Είναι τόσο απλό... 1+1=2
Ο χρήστης betty είπε…
Η φωτογραφία ειναι τραβηγμένη στη Σουηδία κι είναι φυσική δηλ. δίχως κάποια παρέμβαση του φωτογράφου. Πιο καταπληκτικό ακόμα θέαμα των δύο σωμάτων έχουμε στο χειμωνιάτικο ουρανό όταν η Αφροδίτη βρεθεί πάνω ακριβώς από τη σελήνη και πιο κοντά της.Επειδή κάνει κρύο υπάρχει μια καθαρότητα οπτική και φαίνεται σε απαλό γαλαζογκρίζο και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού που είναι σε γέμιση. Έχω ακόμη στο μυαλό μου την εικόνα αυτή όταν την πρωτοαντίκρισα στον ουρανό. Η Αφροδίτη έλαμπε πάνω από το φεγγάρι σαν το αστέρι πάνω από χριστουγεννιάτικη μπάλα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις