Γλυκό σαλάμι (ή μωσαϊκό -με αβγά)

Αυτή δεν είναι η συνταγή της μαμάς μου, όμως μ'αρέσει περισσότερο γιατί είναι πολύ σοκολατένια κι αυτή θα φτιάχνω στο εξής! (απολογούμαι και πάλι για την κακή ποιότητα της φωτό...)
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι μπερ(ίσως και κάτι λιγότερο)
250 γρ. βούτυρο super fresco(λίγα λιπαρά, βουτυρένια γεύση)
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 αβγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1-2 κουταλιές κονιάκ (ή και λικέρ grand marnier θα ταιριάζει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο κι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε σπασμένη και τη σοκολάτα να λιώσει. Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και ρίχνουμε σιγά σιγά και το μίγμα βουτύρου να ομογενοποιηθεί, μετά ρίχνουμε και το κονιάκ.
Αφού έχουμε σπάσει με τα χέρια μας τα πτι μπερ σε κομματάκια, τ'ανακατεύουμε με το παραπάνω μίγμα και τη συνέχεια τη γνωρίζετε (στην πράξη αυτής της συνταγής, διαπίστωσα ότι το μίγμα είναι αρκετά ρευστό, οπότε έντυσα με αντικολλητικό χαρτί μια μικρή στενόμακρη φόρμα του κέικ κι έπειτα έριξα το γλυκό το οποίο διατηρείται στην ψύξη. Όταν πάγωσε στην ψύξη κοβόταν μια χαρά σε φέτες.
Όσον αφορά τα αβγά, θα ήταν καλό η cook να μας πει τη γνώμη της: μπορούμε αντί για δύο αβγά να βάλουμε 1 φλυτζάνι ζαχαρούχο γάλα και καθόλου ζάχαρη;

Κι επειδή η περίσταση το απαιτεί την σημερινή μέρα που είναι γιορτινή(Αγ.Μαρίνας), φύλαξα διπλό κομμάτι για τη φίλη μας τη Μαρίνα που γιορτάζει!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αυτό θα σου έλεγα κι εγώ-...ξέρεις πόσο απεχθανομαι το ωμό αυγό στα γλυκά...-παραλειπεις εντελώς τα αυγά και τη ζάχαρη και αντικαθιστάς με 1 κουτί ζαχαρούχο...εγώ βάζω 2/3 από ένα φλυτζανάκι καφέ κονιάκ...το θέλω λίγο μεθυσμένο :)
Ο χρήστης Μελενια είπε…
Πολυ καλη ιδεα cookthebook. Εμενα δεν με πειραζουν τα ωμα αυγα αλλα τσατιζομαι οταν η ζαχαρη χριτσινιζει οποτε το ζαχαρουχο θα ειναι η τελεια λυση.
Ο χρήστης betty είπε…
Συμφωνώ και προτιμώ κι εγώ να μην υπάρχουν καθόλου αβγά. Πάντως η ζάχαρη, εάν χτυπηθεί για πέντε λεπτά με βούτυρο ή αβγό, δεν κριτσινίζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχει πάντα και η άχνη, η οποία υπάρχει γι'αυτό το λόγο, για γλυκά ψυγείου, ώστε να αποφεύγεται το "κριτσάνισμα".
Ο χρήστης xsclean είπε…
το μωσαικο ειναι το αγαπημένο μου γλυκό......ευχαριστώ!
Ο χρήστης Veta είπε…
ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΛ ΣΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΑ ΜΥΚΡΟΒΙΑ ΟΠΩΣ Η ΜΑΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΣΤΑ ΩΜΑ ΑΥΓΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ .

Δημοφιλείς αναρτήσεις