ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΙΧΟΥΔΑΣ

Κι επειδή ως γνωστόν σε ένα μέρος το πρώτο που θα κοιτάξω είναι τί μπορω να πάρω μαζί μου για να το θυμάμαι την καλύτερη ώρα της μέρας για μένα-την ώρα του πρωινου καφέ βεβαίως....

ιδού:



από τις πιο νοστιμες μαρμελάδες που έχω δοκιμάσει,η μαρμελάδα μανταρίνι,100% γεύση από μανταρίνι,διατηρώντας αυτή την πικρούτσικη γεύση από εσπεριδοειδή,σε πολύ ωραία ισορροπία με τη ζάχαρη


γλυκό πορτοκάλι-με το ομορφο όνομα στην ετικέτα,καλό στη γεύση...από τώρα το ονειρεύομαι μέσα σε ένα κεικ σοκολάτας...

κι αυτό εδώ...όχι για το πρωινό βέβαια!

αποξηραμένος μάραθος...πρώτη φορά τον συνάντησα σε αυτή τη μορφή,μέχρι τώρα μόνο σπόρους είχα σε βαζάκι...όταν τον χρησιμοποιήσω θα δω τι προκύπτει...


Η περιοχή φημίζεται βέβαια για το τσακώνικο μελιτζανάκι της,το αγόρασα για άλλους...δεν το δοκίμασα....
όταν η betty...περιποιηθεί τη μαρμελάδα περγαμόντο που της πήρα,να μας πει αν είναι καλή!

Σχόλια

Ο χρήστης betty είπε…
Τώρα μάλιστα, σωστά το είπες για μένα είναι το περγαμόντο βεβαίως,βεβαίως αλλά και το μανταρινάκι μ'έκανε και λιγουρεύτηκα αυτή τη δύσκολη ώρα της ημέρας, μεσημεράκι στο γραφείο... α, κι έχω και συνταγούλα του Φιλίπ για το τσακώνικο μελιτζανάκι, με περιποιήθηκε χθές με φαγητό έκπληξη...δεν κράτησα όμως φωτό. Εν ολίγοις τηγάνισε πατάτες μελιτζανάκι και πιπεριά, λουκάνικο σκόρδου, έριξε μετά λίγο σκορδάκι και ντοματούλα και στο τέλος πρόσθεσε καπνιστο τυρί σε κύβους. Με σέρβιρε με συνοδεία ρυζιού (και κρασιού εννοείται...). Επειδή ήταν αληθινά βιολογικές μελιτζάνες, ήταν λουκούμι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα ποιός λιγουρεύται....και τι να μαγειρέψω που το ψυγείο είναι άδειο...
Ο χρήστης betty είπε…
Nα θυσιάσεις τις μελιτζάνες! Για ποιόν τις προορίζεις; Υπάρχει κι άλλος λιχούδης στη γειτονιά;
Ο χρήστης tassoula είπε…
Αχ, αυτο το γλυκό πορτοκάλι το ζήλεψα!!Περιμένουμε και την συνταγή του κεικ μόλις το κάνεις!!
Καλημέρα!!
Ο χρήστης betty είπε…
Α, ξέχασα αδελφούλα να σου πω ότι βρήκα στην Άνδρο και ξύσμα κίτρου σε βάζο του συνεταιρισμού γυναικών και μας είπαν ότι το χρησιμοποιούν συνήθως στα κεικ αλλά ούτε που το ανοίξαμε ακόμη...τι είναι το κίτρο; κάτι σαν λεμόνι; τα φώτα σας μαγείρισσες!
Ο χρήστης betty είπε…
Και γιατί όχι πρωινο; Τώρα μου θύμισες ότι στη Μασσαλία πουλούσαν τηγανόψωμο με μαραθόσπορο και ζάχαρη! Ήταν μούρλια, με λεπτή μαλακή σχετικά ζύμη και άρωμα, δεν θυμάμαι το όνομα του σνακ, ήταν πολύ απλό κάτι σαν μαραθόπιτα το έλεγαν αλλά γλυκό όμως...το πουλούσαν συσκευασμένο στο σούπερ μάρκετ όπως τις δικές μας χαλβαδόπιτες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλο μεσημέρι Τασούλα!
αν δεν σφίξουν ξανά οι ζέστες...σύντομα έρχεται και το κέικ(γιατί εδώ στο Αγρίνιο όταν περάσουμε τους 35...ζεματάμε με τον φούρνο!)

Μπετούλα
κατ'αρχήν πρασίνισα από ζήλια γι'αυτό το ξύσμα κίτρου....που δεν το έχω πετύχει πουθενά...επιβάλλεται να μου βάλεις σε μικρούτσικο βαζάκι όταν κατέβεις στην Κυπ/σία...και ναι το κίτρο μοιάζει με τα μεγάλα λεμόνια,αλλά έχει ηπια γεύση(νομίζω-δεν έχω δοκιμάσει κιόλας!)
..όσο για τον έτερο λιχούδη,ποιός άλλος πλην εμού... ο μπαμπάς...του πήγα ενα μεγάλο βάζο γλυκό μελιτζανάκι...ίσως και να το προλάβεις...στον πάτο... το Σ/Κ!!
...μαραθος σε γλυκιά γεύση;...αν κι εδώ που τα λέμε,σφού βαζουμε γλυκάνισο,γιατί όχι και μάραθο;

Δημοφιλείς αναρτήσεις