Μπι ……Μπιπ!!!


Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει ένα καινούργιο φρούτο της τηλεόρασης. Ή αν το έχετε υποστεί ήδη: έχετε πεταχτεί, δηλαδή, από το γλυκό γλάρωμα ή υπνάκο του καναπέ ψάχνοντας για το κινητό σας! Μιλάω για αυτό το μπι….μπιπ, τον ίδιο και απαράλλαχτο με το σήμα λήψης μηνύματος ήχο, που τόσο ύπουλα κάποια κανάλια παίζουν την ώρα των διαφημίσεων. Τον ήχο του μηνύματος που είναι ίδιος για όλα τα κινητά, όχι της κλήσης που διαφέρει και κάποιους θα χάσουν!
Σε θέλουνε ξύπνιο την ώρα εκείνη και σε κεντρίζουν. Πρέπει να δεις τις διαφημίσεις. Και για να τις δεις πρέπει να διατελείς εν εγρηγόρσει. Ο κοιμισμένος τηλεθεατής είναι γι’ αυτούς χαμένη υπόθεση. Δεν τους φοβίζει τώρα το τηλεκοντρόλ και το ζάπινγκ. Συντονίζονται όλα στις διαφημίσεις, δεν τους γλυτώνεις με τίποτα, αν φύγεις από το ένα θα πέσεις στο άλλο. Μόνο τους δραπέτες της τουαλέτας χάνουν για λίγο. Και κάποιους βαριά ροχαλίζοντες, ίσως.
Κοιμήσου στα έργα σου λέει και στις σειρές δεν με νοιάζει, τώρα όμως πρέπει να με προσέξεις. Το ψητό είναι εδώ! Εδώ η ευημερία και οι απολαύσεις. Τα πολύ χαμηλά επιτόκια π.χ. που όλως «παραδόξως» αν και χαμηλά και πανάλαφρα κάποια στιγμή δημιουργούνε βάρη! Μη στενοχωριέσαι όμως γιατί έρχεται η άλλη διαφήμιση πρόθυμη να βάλει ένα χεράκι για τη μεταφορά αυτών των βαρών. «Μου έφυγε ένα βάρος!» Απαστράπτοντα αυτοκίνητα σε κάποια άλλη, με μηδέν προκατασβολή, σου υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις. Κινητές και ακίνητες τηλεφωνίες σε διαβεβαιώνουν ότι όσο μιλάς τόσο κερδίζεις. Πολυκαταστήματα με προσφορές παντός είδους. Από μακαρόνια, ντομάτες και κινητά μέχρι μπριζόλες λαιμού και plasma! Ψώνια ρούχα καλλυντικά. Όλος ο καταναλωτισμός μπροστά στα πόδια σου! Όλα δικά σου! Πρέπει να τα δεις αυτά, είναι το οικοδόμημα μας.
Αναδεύονται οι άνθρωποι από τα μπι….μπιπ πάνω στους καναπέδες μετά τον κάματο της ημέρας. Και δεν είναι μόνο αυτοί που κοιμούνται μέσα σε μια ανάσα ονείρου –η τελευταία γραμμή άμυνας σήμερα του ανθρώπου είναι ο ύπνος και η διαφυγή- αλλά και αυτοί που ρεμβάζουν στο ξυπνητό χωρίς να βλέπουν το έργο. Μπι…μπιπ ξαφνικά στην οθόνη και όλοι απίκο! Ονειρεύεσαι εκείνη την παραλία, που είχατε πάει το καλοκαίρι, με το γλυκό ηλιοβασίλεμα τα βράχια τα αρμυρίκια και να μπροστά σου ο χαρούμενος δανειολήπτης με το χαμηλό επιτόκιο να πηδάει από τη χαρά του! Σκέφτεσαι, ενώ κοιτάς προς το γυαλί, το αφεντικό σου και ότι δεν πάει άλλο: «Αύριο θα του πω για την αύξηση» λες από μέσα σου «δουλεύω για τρεις υπαλλήλους!». Μπι…..μπιπ στην οθόνη και να ο τυχερός που μιλάει στο κινητό και όλο κερδίζει! Κερδίζουν όλοι και όλοι χαρίζουνε λεφτά! Χαμόγελα χαρά ευτυχία!

Σχόλια

Ο χρήστης πουαντερι είπε…
Γιαυτό λες και ο γνωστός "επιστήμων"- πωλητής βιβλίων να λεει συνέχεια σηκωθείτε απο ντιβάνια, πολυθρόνες, καναπέδες.....; κατι θα ξερει αυτος.!
Καλημερα σου....
Ο χρήστης ange-ta είπε…
τέλειο υπνωτικό η τιβι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πουαντερι και ange-ta γειά σας! Καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχετε ενισχυμένη άμυνα στο φαινόμενο.
Ο χρήστης Constantinos είπε…
Η τηλεόραση έχει ένα μαγικό κουμπάκι, λέγεται ΟΝ/OFF και είναι για χρήση από σκεπτόμενους ανθρώπους! :-)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γίνεται να μην το προσέξεις; Εκεί που έχεις γλαρώσει γλυκά γλυκά να πετάγεσαι πάνω γιατί "χτυπάει" ένα κινητό και ψάχνεις να το βρεις με αγωνία μέσα στη νύχτα. Αλλά να σου πω εγώ το ψιλοσυνήθισα. Ασε που ανοίγω σπάνια την TV. Οπως λέει και ο Κωνσταντίνος παραπάνω υπάρχει και το κουμπάκι, έχουμε τη "δύναμη" στο χέρι μας λέω εγώ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
a...εμεις το παθαινουμε με το κουδουνι της πόρτας...εξ'αιτιας των παιδιων η τιβι παιζει σχεδον μονιμα...και παντα θα υπαρχει καποιος να χτυπα ενα κουδουνι εκει μεσα...αλαφιαζόμαστε μετά εμεις εδώ!
*ωραία τα είπες Δημητρη :)*

Δημοφιλείς αναρτήσεις