Μπλογκο-νοστιμιές 2

Ξεκινάω στο άσχετο...
Σήμερα έλαβα τη βεβαίωση αποδοχών για το Φεβρουάριο...
ενιαίο μισθολόγιο, ενιαία και η κρυάδα,από πάνω έως κάτω...
μεγάλη πίκρα,ο μισθός μου μηνιαία,συνοψίζεται πλέον σε ένα  αλλοτινό 15θημερο...

Ανάρτηση επειγόντως λοιπόν,για να πάω κόντρα στον καιρό,της μαυρίλας,της πίκρας,της μιζέριας...
Οχι γκρίνιες,υποσχέθηκα στον εαυτό μου,εδώ και καιρό, και προσπαθώ να το τηρήσω...

Βολτάροντας σε παρελθοντικές όχι μακρινές εποχές,λίγο πριν τα Χριστούγεννα,σε νόστιμα σπιτάκια της γειτονιάς , ευτύχησα να γευτώ μερικές θεσπέσιες συνταγές και σας τις παρουσιάζω εδώ για να μην τις χάσετε!
(θα ακολουθήσουν κι άλλες,σας βεβαιώνω..)
 Χοιρινη τηγανια με φέτα και τραχανά....από τη Φλώρινα,με αγάπη,απόλυτα ελληνικό, χειμωνιάτικο και καυτερό κατά βούληση από την Tante Kiki....το λάτρεψα!
 Μαφινάκια πραλίνας,εύκολαααα.... από την αγαπημένη μας ,μάνα του λόχου...κάτι ξέρει αυτή,τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν!
 Απόλυτα φίνα αρωματικά μπικότα από την ευγενική Marie Plateu
 Τα απόλυτα double chocolate cookies τα έχει πετύχει η ξεχωριστή Dark chef...δεν υπήρξε κανείς που να τα έφαγε και να μη ζήτησε τη συνταγή!
μια ξεχωριστή με καραμελένια κρέμα μηλόπιτα(σλουρπ....) από την αγαπημένη μου Έλενα στις Συνταγες της Καρδιάς (μόνο που δε μπορώ πλεον να βρω το λινκ της συνταγης,τι έγινε Έλενα?)

ΥΓ:έχω δοκιμάσει πάμπολες συνταγές στη μπλογκογειτονια αυτά τα χρόνια,πολλές από τις οποίες δεν σκεφτηκα να φωτογραφίσω,σε άλλες δεν  θυμάμαι τα λινκς και αλλες δεν τις αναφερω,γιατι δε φτάνει σε μενα,η νοστιμιά της συνταγής,παίζει ρόλο η "ταυτότητα", η αυρα του μπλογκερ...να σας ομολογήσω πως δεν συμπαθώ καθόλου,όποιον δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει σε σχόλια,θετικά ή αρνητικά,που αφήνουν οι επισκέπτες του...

Σχόλια

Κουράγιο για τον μισθό! Οι συνταγές πάντως η μία καλύτερη από την αλλη!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Χοιρινη τηγανια με φέτα και τραχανά!!! Θα το δοκιμάσω όπωσδήποτε!!!

Τρελοτουρίστρια
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Για τα .... μισθά τι να πω Αναστασία μου??
Μια από τα ίδια είμαστε όλοι, με τις υγειές μας!
Κι εγώ αποφάσισα ότι δεν θα πεθάνουμε, θα τα καταφέρουμε κουτσά στραβά!
Για την μηλόπιτα τώρα, πολύ χαίρομαι που την ευχαριστήθηκες.
Την συνταγή την απέσυρα προσωρινά, γι αυτό δεν την βρίσκεις.
Κάποιος την έφτιαξε και θεώρησε ότι ήταν άψητη, και είπα να την ξαναφτιάξω να δω μήπως έκανα κάποιο λάθος στα υλικά, αν και δεν το νομίζω.
Σ' αυτήν την μηλόπιτα όπως θα είδες κυριαρχεί η κρέμα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άψητη, απλά είναι "κρεμώδης"
Πάντως μια από αυτές τις μέρες θα την ξαναφτιάξω και θα την ανεβάσω και πάλι στις συνταγές μας, είναι και δική μας αγαπημένη μηλόπιτα, απλά φοβάμαι μήπως με τις μετατροπές από κούπες σε γραμμάρια έγραψα κάτι λάθος!
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Eri είπε…
Αναστασία μου κ εγώ έχω μαγειρέψει πολλές συνταγές της μπλογκογειτονιάς και μόλις χθες ξεκίνησα να τα βγάζω και φωτογραφία! Ειναι όλες απίθανες! Αυτη η τηγανιά με τον τραχανά, αμαν θα την φτιάξω σίγουρα!
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης mari beika είπε…
Αχ τι ωραίες συνταγές!! Αναστασία;
Χαίρομαι πάρα πολύ που έφτιαξες αυτά τα μπισκότα γιατί είναι τα αγαπημένα μου. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Ο χρήστης Helen Gr είπε…
Καλησπέρα. Πολύ ωραίες επιλογές έκανες και προβάλλοντας τις συνταγές μας τις ξαναθύμισες. πολύ ωραία η ιδέα σου, μου άρεσε.
Ο χρήστης cook είπε…
@Eλενακι
εγω δε βρήκα τιποτα λαθος στα υλικα της μηλόπιτας...βγηκε μια χαρά,απλα ίσως εχει να κανει με την εμπειρια του καθενος,στο ψήσιμο ιδιαιτερα,οπως είπες είναι κρεμώδης και πιθανώς καποιος που ειναι στην αρχή στα της κουζίνας να θεωρήσει οτι δε βγαινει ενταξει...
Ο χρήστης cook είπε…
νομίζω πως απο εδω και περα θα καθιερώσω να φωτογραφιζω και των αλλων τις συνταγες,και να τις αναρτω μονο με το λινκ...είναι τόοοσες οι νοστιμιες που κυκλοφορουν βεβαια,τι να πρωτοφτιαξει κανείς :)
Ο χρήστης Penelope είπε…
Για το μήνα Φεβρουάριο; Τι λες Αναστασία μου...εδώ εμείς ακόμη δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τον Δεκέμβριο!!
Αντε σας εύχομαι καλά ξεμπερδέματα, γιατί η αλήθεια είναι πως οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν πλέον απαξιωθεί.

Και όλες οι επιλογές σου ήταν μια και μια. Κι' εγώ θέλω σύντομα να δοκιμάσω τα μπισκότα της Mari.
Ο χρήστης paraxeno pirouni είπε…
Χαίρομαι που "βούτηξες" και στα λίγο πιο βαθιά υπόγεια της σκοτεινής μου κουζίνας και ακόμα περισσότερο που άρεσαν τα απόλυτα σοκολατένια μπισκότα μου! :)
Και οι υπόλοιπες συνταγές είναι μία και μία! Η μαγειρική λειτουργεί σαν εκτόνωση και για μένα, δημιουργία και νοστιμιά κάνουν πάντα καλό στη διάθεση! :)
Ο χρήστης Eleni είπε…
Αναστασία καλησπέρα, πολύ ωραίες και νόστιμες επιλογές, μου αρέσει αυτό που έκανες πολύ.Όσο για το μισθολόγιο...τι να πω υπομονή όσο μπορούμε!!!Καλό βράδυ
Ο χρήστης betty είπε…
τηγανιά με φέτα και τραχανά???? λιποθυμώ και δεν θελω σχόλια :D
Ο χρήστης eleni είπε…
Οι συνταγές είναι όλες μια και μιά..πολύ ωραίες και ωραία ιδέα αυτή γιατί κι εγώ φτιάχνω διάφορα από άλλο blog αλλά δεν τα φωτογραφίζω..τώρα θα το κάνω...για μια μελοντική ανάρτηση!Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με το Υ.Γ σου...και εγώ δεν τους συμπαθώ αυτούς....Καλό βράδυ!!!
Ο χρήστης mia maria είπε…
Πολύ ωραίες συνταγές όλες!
Δυστυχώς είμαι από αυτούς που λόγω έλλειψης χρόνου, τώρα τελευταία αποφάσισα να μην απαντάω σε όλα τα σχόλια, μόνο σε αυτά που έχουν κάποια απορία ή υπόδειξη. Θεωρώ πως αντί να απαντάω 15 φορές ευχαριστώ πολύ σε σχόλια του τύπου, πολύ ωραίο, πολύ νόστιμο κλπ, είναι καλύτερο ένα γενικό ευχαριστώ και να αφιερώσω αυτό το λίγο χρόνο που έχω, στο να επισκέπτομαι άλλα αγαπημένα blogs. Μη μου θυμώσεις;-)
Ο χρήστης cook είπε…
Μαρία μου
μόνο εσένα δεν σκεφτόμουν όταν το έγραφα!αλλωστε ουτε εγώ απαντώ σε τέτοια σχολια...εννοω μια ερώτηση,ή οταν εχεις μια διαφορετική προσέγγιση ή διαφορά σε κάτι...
Ο χρήστης mia maria είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ cook μου, σε αυτό συμφωνώ και εγώ, κάποιες απαντήσεις πρέπει να δίνονται. Φιλιά:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Είδες ομορφιά οι μισθοί μας;;; Ωραία ε; Πφφφ!
Ο χρήστης Εφη είπε…
Αν ήξερες πόσα έχω φτιάξει από πολλά μπλογκς...αλλά δεν προλαβαίνω να βγάλω φωτό τις περισσότερες φορές...θα τρελαθείς..χαχααχ!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά, μόνο που δεν ήταν δική μου η συνταγούλα. Ανήκει στις Συνταγές από σπίτι, είναι της Μαργαριτούλας. Φοβερή, ε? Ολες πάντως μία και μία είναι!

Οσο για το μισθολόγιο...και μη χειρότερα πρέπει να πούμε...και πολλά άλλα που δεν επιτρέπονται βέβαια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις