Λόγια του αέρα...

" Όσο ψηλότερα ανεβαίνει κανείς, τόσο η βαρύτητα αδυνατίζει, τόσο λιγότερο αισθάνεται την έλξη της γης, τόσο χαλαρώνουν οι δεσμοί μαζί της, τόσο πιο εύκολα μπορεί να αποχωρισθεί από την απαιτητική και διεκδικητική παρουσία της, τόσο πιο ανάλαφρος γίνεται.
Αλλά και τόσο πιο κοντά αισθάνεται προς τον ουρανό, ο οποίος είναι μεν ασαφής, αλλά είναι τόσο υπαρκτός και τόσο ποθητός! Αν και λιγότερο ψηλαφητός, μοιάζει πιο αληθινός από τη γη. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς, τόσο ο αέρας καθαρίζει, η ακοή εκλεπτύνεται, ο ορίζοντας διευρύνεται, η σχέση με το αληθινό εντείνεται. Η αλήθεια είναι πιο πειστική από την πραγματικότητα..."

(απόσπασμα από το βιβλίο "φωνή αύρας λεπτής", Νικολάου Μητροπ.Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που άφησε την ευτυχία της επιτυχίας στην αστροφυσική για να στραφεί στην πολλά υποσχόμενη ευτυχία του "δικού του" άστρου..., Εκδ. Εν πλω, 2006)

Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
betty καλά κούλουμα, καλή σαρακοστή! να σου πω και ότι διαβάζω αυτές τις μέρες ένα άλλο βιβλίο του ίδιου (του παπα-ρόκετ όπως μου είπαν ότι είναι το παρατούκλι του λόγω αστροφυσικής:), το "Άνθρωπος μεθόριος: Από τα αναπάντητα διλήμματα στα περάσματα της "άλλης λογικής" (εκδ. Εν πλω, επίσης). Αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει στο συνειστώ ολόθερμα. Θα ψάξω τη "φωνή αύρας λεπτής" την επόμενη φορά που θα είμαι Ελλάδα, έγινα φαν:)
Ο χρήστης betty είπε…
A ναι γλυκειά μου, μ'ενδιαφέρει. Πριν λίγο καιρο παρακολούθησα στην ΕΤ μια συνέντευξή του και κατάλαβα ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο πρόσωπο. Έλαμπε κι ο ίδιος, με την ξεκάθαρη άποψη , τη σεμνότητα την αληθινή, και το σούπερ αστραφτερό βλέμμα!Είναι φανερό ότι ζει και σε "άλλη διάσταση",ωραίο παρατσούκλι, θα ψάξω για το βιβλίο. Αυτό που διαβάζω τώρα αναφέρεται στο Άγιον Όρος γενικότερα αλλά κυρίως θεολογικώτερα :)
Ο χρήστης Μάγια είπε…
"Η αλήθεια είναι πιο πειστική από την πραγματικότητα..."

πολύ μου άρεσε αυτό...

καλή σαρακοστή! :)
Ο χρήστης betty είπε…
@Μάγια, κι εμένα μου άρεσε αν και μερικές φορές είναι και λίγο πικρό... καλησπέρες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μμμμ...θα ήθελα να πετάξω προς τον ουρανό...μα με ζαλίζουν τα ύψη...
:)
Ο χρήστης betty είπε…
@cook, ανάγκας και θεοί πείθονται, αδελφούλα...!

Δημοφιλείς αναρτήσεις