Κρέμα σοκολάτας-πες το κι έγινε!

Ένα απόγευμα, εντελώς ξαφνικά κι απρόσμενα, τυχαίνει να έχει κακοκαιρία, να ρίχνει χιόνι πολύ...χιονοθύελλα για την ακρίβεια.
Επίσης, εντελώς ξαφνικά κι απρόσμενα, μας πιάνει λιγούρα για κάτι γλυκό αλλά όχι πολύ γλυκό, ελαφρύ αλλά όχι πολύ ελαφρύ, βελούδινο γευστικά αλλά και πικάντικο, κάτι με τη δροσιά του χιονιού στο στόμα...Τέλος πάντων, είναι φανερό ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε. Σ'αυτές τις περιπτώσεις η σοκολάτα είναι Η λύση. Συνδυάζει όλες τις αντικρουόμενες διαθέσεις μας δίχως να τους επιτρέπει να αλληλοεξουδετερωθούν...το γλυκό με το πικρό, το πικάντικο με το βελούδινο, το λιπαρό με την ανάλαφρη αίσθηση, τη σκιά της εμφάνισης με τη λάμψη της γεύσης... Ιδού λοιπόν η συνταγή...του γιατρού!


Η συνταγή έχω την εντύπωση ότι είναι της Βέφας, δεν ορκίζομαι, έχω προσθέσει όμως και μπαχαρικά
1 και 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές κακάο
240γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια, προτείνω ΙΟΝ με το μισό μπλε,μισό άσπρο χαρτί
1/4 κούπας βούτυρο κομματάκια
2 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1 βανίλια
1/8 κουταλάκι αλάτι
ξύλο κανέλας μέσα στην κρέμα ώσπου να κάψει
λίγη σκόνη κανέλας επίσης
σαντιγύ και ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα προαιρετικά

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στα μικροκυματα μέχρι το σημείο βρασμού. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κακάο και χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί. Έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν εντελώς το βούτυρο και η σοκολάτα και να γίνει το μίγμα μας λείο και βελούδινο (όπως υποσχεθήκαμε!). Το ξύλο κανέλας το πετάμε...
Το μοιράζουμε σε κουπάκια του καφέ κι αφού κρυώσει διατηρείται στο ψυγείο. Χρειάζεται περίπου έξι ώρες να πήξει αλλά δεν πειράζει να το φάμε και νωρίτερα.

Mε τις παραπάνω ποσότητες υλικών έχουμε 6-7 κουπάκια καφέ.

Σχόλια

Ο χρήστης dyosmaraki είπε…
Είναι απόγευμα και έχω υπογλυκαιμία....και ξεροκαταπίνω βλέποντες τις πανέμορφες σκολατοφωτογραφίες...
Την καλησπέρα μου
Ο χρήστης betty είπε…
@δυοσμαράκι, πάντως η συνταγή έχει τη βεβαιότητα της επιτυχίας, πολλές καλησπέρες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γιαμ...γιαμ...το δοκιμάζω την Κυριακή ως επιδορπιο!!
μ'αρέσει που δεν εχει καθόλου αυγά....
Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ θα πάρω δύο, ένα για να το πιω ζεστό σαν ρόφημα, με καλαμάκι το ξύλο κανέλας, κι ένα όταν πήξει και γίνει δροσερή κρεμούλα, έχετε μπόλικα, εντάξει?:)
Ο χρήστης Μάγια είπε…
πω πω heart αυτό το ξύλο κανέλας ως καλαμάκι φοβερή ιδέα!

τέλειες φαίνονται οι κρεμούλες και μπόλικες! ευχαριστούμε!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Τέλειο Μπετούλα:))
Πόσες κουπίτσες περίπου βγάζει η δόση που δίνεις?? Για να ξέρω δηλαδή πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν από τους γιους μου;-)
Ο χρήστης Σπύρος είπε…
Για φέρε κατα δω μια κουπίτσα...αλλά μάλλον μία δεν θα είναι αρκετή :) αυτές οι εικόνες ρε παιδί μου ειναι σκέτος πειρασμός.
Ο χρήστης betty είπε…
@heartnsoul και μάγια,καλό το ξύλο κανέλας, αλλά το μίγμα είναι αρκετά πηχτό...πάρτε ένα κουταλάκι κι αφήστε τις εκκεντρικότητες να το φχαριστηθείτε!! :)

@Έλενα,βγαίνουν περίπου 6 κουπάκια του καφέ ίσως κι επτά...νομίζω θα χρειαστεί η διπλή δόση για σας. Αν και η γεύση είναι αρκετά γεμάτη κι είναι πολύ χορταστικά.
Ο χρήστης betty είπε…
@ Σπύρο!!! Τώρα δα σε σκεφτόμουν κι έλεγα ότι θα περάσω για μια καλημέρα . ΚΑΛΗΜΕΡΑ λοιπον και πράγματι, νομίζω με δυο κουπίτσες θα ήσουν μια χαρά :)
Ο χρήστης ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε…
Εγώ πότε θα κάνω δίαιτα;...με ξεμυαλίζεις...
;-))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Ο χρήστης betty είπε…
@Γλαρένια, δίαιτα; Από Δευτέρα παιδί μου... φιλιά!
Ο χρήστης mrs Smith είπε…
Ax!!!! τι μου κάνεις τώρα :))))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
την εφτιαξα την Κυριακη και ηταν τελεια...μονο που αν αγαπατε, όπως εμείς, τις σοκολατες γαλακτος,βαλτε διπλή δοση ζαχαρη γιατί θα σας φανει πικρή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις