Κολοκυθολούλουδα γεμιστά στο φούρνο!!!
Ας μου συγχωρεθεί η υπερβολή στην εκτίμηση μου: ότι πρόκειται για το νοστιμότερο έδεσμα του κόσμου αλλά είναι βλέπετε κάποια πράγματα που μας διέπουν παιδιόθεν και δεν μπορούν να ξεπεραστούν από κανέναν μοντερνισμό και ουδεμία καινοτομία, όσο και να ασχολείται κανείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Προϋπόθεση βασική γι' αυτό το φαγητό είναι η παραμονή σε χωριό και οι ισχυρές διασυνδέσεις με ανθρώπους που συντηρούν κάποιο περβολάκι. Όπως και οι δικές μας με τη νεαρά και πρόσχαρη Αλβανίδα Μιράντα που πρωί-πρωί σαν καλοκαιρινός Αγιοβασίλης, μας χτύπησε την πόρτα με μια αγκαλιά από τα πολυπόθητα λουλουδάκια!!!
ΥΛΙΚΑ:
-Λουλούδια κολοκυθιάς και μόνο λουλούδια μαζεμένα πολύ πρωί, ει δυνατόν πρωτού τα δει ο ήλιος.
-Κρεμμύδι, Μάραθο και Δυόσμο
-Κρεμμύδι, Μάραθο και Δυόσμο
-Λαδι, Αλάτι Πιπέρι.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Εδώ υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία για τον στήμονα του λουλουδιού. Στο χωριό μου αλλά νομίζω και παντού οι γυναίκες τον αφαιρούν πριν γεμίσουν το λουλούδι. Εγώ μάλλον επειδή βαριόμουν, από την αρχή που ασχολήθηκα με αυτό το φαγητό άφησα μέσα το εν λόγω όργανο και έκπληκτος διαπίστωσα ότι τα γεμιστά γίνανε πολύ πιο νόστιμα και σε γεύση αλλά και σε άρωμα. Κάτι που επιβεβαίωσε, χωρίς να της πω τι έκανα, και η γειτόνισα μου η κυρία Τούλα. Άλλο που όταν της είπα το μυστικό άρχισε να φτύνει με αηδία το μέχρις εκείνη τη στιγμή θεσπέσιο περιεχόμενο του στόματος της. Τότε κατάλαβα ότι η εμμονή στην αφαίρεση του στήμονα έχει να κάνει με αρχέγονες προκαταλήψεις φαλλικής προελέυσεως. Διόλου απίθανο μάλιστα να γινόντουσαν και από άμβωνος και από φανατικούς ιερείς και ιεροκήρυκες τέτοιες συστάσεις.
Φτιάχνουμε τη γέμιση όπως και στους ντολμάδες και γεμίζουμε με μεσαίου μεγέθους στενόμακρο κουτάλι. Τοποθετούμε τα γεμιστά όρθια και λίγο πλαγιαστά σε ταψί και αφού τα περιχύσουμε με λάδι τα ψήνουμε στο φούρνο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΑΓΩΜΑΤΟΣ:
Μα με το χέρι φυσικά.
Καλή επιτυχία σε όσες και όσους ασχοληθούν και προσοχή στον....στήμονα!!!!
Σχόλια
Οι αρχέγονες προκαταλήψεις δυστυχώς μάς κρατούν καθηλωμένους.
Καλό βράδυ!
:-))))
Τι να σου κάνω που δε βρισκω κολοκυθανθούς και θα τα εφτιαχνα σίγουρα με τον ύπερο, αφού από πρώτο χέρι είναι επιβεβαιωμένη η επιτυχία τους
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
XAXAXXAXAAXXA!!!! SYMFWNW APOLYTWS ME THN YPOPSIA SOU!!TO FAGHTO SOU APITHANO!!!¨POLLA POLLA FILIA APO BEROLINO
Αξέχαστο φαγητό από τα παιδικά ακόμη χρόνια!!!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
Γειά σου γλαρένια μου πολλά φιλιά και κάτω οι προκαταλήψεις!!!
Χαιρετούμε το Βερολίνο! Άρεγε, βρίσκει κανείς εκεί λουλουδάκια για γέμισμα;
Δεν μας είπες όμως τι γίνεται στα μέρη σου με το στήμονα!
Γειά σου Έλλεν! Χαθήκαμε ρε συ. Την προηγούμενη βδομάδα περάσαμε από το σπίτι στο Μάραθο και ήτανε κλειστά. Τώρα είμαστε Αθήνα. Θα βρεθούμε.
Το ορμόνιασμα γίνεται στις επαγγελματικές καλλιέργειες, εδώ μιλάμε για κολοκυθιές του κήπου.
Πολύ καλή ιδέα με τις κροκέτες! Θα δοκιμάσω. Όταν βρίσκω στη Λαϊκή τα κάνω ομελέτα.
Έχω την εντύπωση ότι εκεί στα πολύ ορεινά δεν έχουν προβλήματα,φαντάζομαι ότι αυτά που περιγράφονται πιο πάνω θα γίνονται σε επαγγελματικά "περιβόλια" όπως άλλωστε και σε όλα τα άλλα ζαρζαβατικά.
Μέσα ο στήμονας; Άρα κατάγεσαι από πολύ προοδευτική και απελευθερωμένη περιοχή!!!!
Δυστυχώς τα λουλούδια για γέμισμα δεν υπάρχουν στη Λαϊκή γιατί είναι αυτά που δεν έχουν κολοκύθι τα λεγόμενα "σερνικά". Στη Λαϊκή όμως βρίσκεις πολλά από αυτά των κολοκυθιών τα οποία όπως έγραψε και η "αχτίδα" γίνονται πολύ νόστιμες κροκέτες!
Γειά και χαρά!
Με ενδιαφέρει αυτό με τη φέτα και το τηγάνισμα. Αν ήθελες να μου πεις περισσότερα;
(δυστυχως δεν τα καταφερα να βρεθουμε...)
είπαμε εκτός από μαγειρική θέλει και διασυνδέσεις!
Τσακιτζής