ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ...ΠΑΣΤΟ!!!

Bραστών συνέχεια:
Της "Σωτήρως" σήμερα και το έθιμο θέλει μπακαλιάρο παστό! Εδώ στη Μεσσηνία μάλιστα συνηθίζεται ο τηγανητός με σάλτσα ντομάτα. Εγώ θυμήθηκα μια συνταγή της μάνας μου και τον έφτιαξα ...σούπα! Σας διαβεβαιώ, για όσους δεν ξέρουν αυτή τη συνταγή, ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το αποτέλεσμα!





ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος (καλό είναι να μην άφαιρούμε την ουρά και τα φτερά γιατί με τη ζελατίνη τους συμβάλουν στο πήξιμο της σούπας).
3 πατάτες μεγάλες κομμένες.
3 καρότα κομμένα.
3 κρεμμύδια κομμένα στη μέση.
3 ολόκληρα κλωνάρια σέλινου με ρίζα.
1/4 κιλό ντοματίνια ή 2 ντομάτες κομμένες.
1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάζουμε με νερό τα κρεμμύδια και τα καρότα και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το λάδι. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε φυσικά. Σε 10 λεπτά το φαί μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται με προσοχή σε βαθειά πιάτα (ψάρι και σούπα μαζί) και προσθέτουμε λεμόνι και πιπέρι κατά βούληση.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Ο χρήστης Ξανθή είπε…
Χαίρομαι που τηρείτε τις παραδόσεις συνταγή αγαπημένη κι από εμάς!!
Ο χρήστης Betty's Cuisine είπε…
Ψηφίζω ανεπιφύλακτα ναι στο βραστό ψάρι με λαχανικά... Τον παστό μπακαλιάρο βραστό τον έφτιαχνε η μανούλα μου πριν πολλά χρόνια και θυμάμαι ακόμα την νοστιμιά του! Δεν ξέρω γιατί δεν τον φτιάχνω - ίσως γιατί τον έχουμε συνηθίσει τηγανητό ή πλακί... να σαι καλά που μου τον θύμισες!
Ο χρήστης mia maria είπε…
Πολύ πρωτότυπη συνταγή. Σούπα με παστό μπακαλιάρο ήξερα! Σίγουρα θα είναι πηχτούλα αλλά και πολύ αρωματική! Ωραία ιδέα!
Ο χρήστης Lila Xagorari είπε…
Νηστίσιμο και νοστιμότατο. Μπράβο για την παραδοσιακή συνταγή που ανέρτησες. Καλό είναι να μην τις ξεχνάμε τις συνταγούλες των μαμάδων, γιαγιάδων.
Ο χρήστης annafrank είπε…
Oτι εχω δεί μέχρι στιγμής ειναι ολα καταπληκτικά!Συγχαρητήρια!!Καλη Κυριακή να εχεις!!
Ο χρήστης crispy είπε…
Τέλειο φαγητό κι αγαπημένο παιδιόθεν. Λατρεύω τον παστό μπακαλιάρο , θυμάμαι παλιά που μ'έστελνε η μητέρα μου στον μπακάλη και τον αγόραζα πάμφθηνο. Τώρα πια η τιμή του έχει γίνει κάπως...αλμυρή!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Ξανθή
@Betty's
@big mama
@Λίλα
@annafrank
@Crispy

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και συγχωρήστε με για την καθυστέρηση, κάποιο τεχνικό είχε αποκρύψει τα σχόλια σας και τα έβγαλε τώρα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις