Άγρια Χόρτα του Βουνού φρικασέ με Αρνάκι!!!

 


Σημείωση: τελευταία μέρα της Αποκριάς σήμερα και νομίζω πως έστω και την τελευταία στιγμή είμαι ... εμπρόθεσμος για την ανάρτηση συνταγής κρέατος. Κάτι σαν το πολύ σύνηθες για εδώ την Ελλάδα με την καταβολή φόρου την τελευταία ημέρα!


ΓΕΝΙΚΑ:

Το φρικασέ γίνεται συνήθως με μαρούλι. Άν πέσετε όμως πάνω σε άγρια ραδίκια: τα μαζέψετε μόνοι σας ή σας τα προσφέρουνε δώρο από το χωριό ή ακόμη τα βρείτε στη λαϊκή, μη χάσετε την ευκαιρία της σημερινής συνταγής! Και μπορεί να διατυπώνεται κάπως άτσαλα και απόλυτα η άποψη μου αυτή, αλλά είμαι σίγουρος πως αν δοκιμάσετε  θα με δικαιώσετε.

ΥΛΙΚΑ:

1200 γραμ. αρνί μπούτι 
1 κιλό χόρτα άγρια (ραδίκια πικρά γλυκά ή ανάμεικτα
   Μυρωδικά καυκαλήθρες και μάραθα (δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ κραμμυδάκια)
   Ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
 
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Πιο καλά είναι σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα. (Γι' αυτό το τσιγάρισμα που τα κάνουνε πάντα οι νοικοκυρές χρησιμοποιείται από τους σεφ μια πολύ ωραία λέξη: θωράκισμα! Που πολύ παραστατικά περιγράφει τη σημασία αυτής της διαδικασίας: θωρακίζει το κρέας εγκλωβίζοντας τους χυμούς του). Ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν κοντεύει να ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τα χόρτα κομμένα αν είναι μεγάλα και ολόκληρα αν είναι μικρά. Κανονίζουμε ώστε με το πέρας του βρασίματος να μείνει και λίγο ζουμάκι. Μπορούμε να το σερβίρουμε όπως είναι μόνο με λεμόνι ή και να το αυγοκόψουμε.

Καλή επιτυχία! Καλή όρεξη! Καλή Σαρακοστή!

Σχόλια

Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Πολύ γευστικο αν κρινω απο το κρεατακι του!
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ γλυκά :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις