Λαγάνα... από σπίτι!!


Και για να διευκρινίσω...
Συνταγή να σας δώσω για λαγάνα, τώρα που η Κ.Δευτέρα μας αποχαιρετά,δεν υπάρχει λόγος...
Όμως να σας παρουσιάσω την καταγωγή της επιβάλλεται...γιατί να μεν σήμερα,στο δικό μου σπίτι ψήθηκε, μα είναι από...κουζίνα,κι όχι όποια όποια,είναι της Μικρής Κουζίνας και περιλαμβάνεται στο πρώτο,πολύ γιαμ γιαμ, βιβλίο της Κικίτσας " Ψωμιά Και Ζύμες"
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου,πως αν φέτος βρισκόμαστε σπίτι,θα την φτιάξω επιτέλους...
Κάθε χρόνο αγανακτώ με τις έτοιμες λαγάνες που αγοράζουμε...με πλαστική γεύση(σαν άχυρο),χειρότερες κι από το καθημερνό ψωμί του φούρνου,και επιπλέον πανάκριβες...

Θα δοκιμάσω σκέφτηκα,παρ'ολο,που είχα  πολλές αμφιβολίες,ως προς τις ικανότητές μου, για το τελικό αποτέλεσμα...
Άνοιξα πάντως το βιβλίο της Kiki,(σκέφτηκα, αν κάνω την αρχή,μόνο με έναν ειδικό,δικό μας βεβαίως,θα ξεκινήσω...),ανασκουμπώθηκα και πάμε...(εσείς πάτε στο λινκ της λαγάνας στη Μικρή Κουζίνα,αν δεν έχετε το βιβλίο-χάνετε πάντως να το ξέρετε...)

Τι???!!
Αυτό ήταν???!!!
Τόσο γρήγορα,τόσο εύκολα???!!!
(στο μεταξύ πρόλαβα να κάνω μια ταραμοσαλάτα,κι ένα γκουρμέ σπανακόρυζο, και τηγανητά καλαμαράκια...ολ'αυτά με τη συνοδεία της λαγάνας που φούσκωνε και ψηνόταν και ευωδίαζε το σπίτι....ενώ δε, θάμπωνε και τα τζάμια της κουζίνας-καθώς όλο έβρεχε και πάγωνε έξω-κλείνοντας μας σ'ένα ευωδιαστό,σπιτικό,τρυφερό κουκούλι,με μνήμες παιδικές...comford food λένε κάποιοι...

Εμείς πάντως αναφωνήσαμε Ευγε Κίκιτσα μας!!
Και λυπηθήκαμε που δεν είχαμε κι άλλη...
Και υποσχεθήκαμε οτι σύντομα θα την ξαναφάμε,κι όχι του χρόνου πάλι την Κ.Δευτέρα....
Και τι κι αν έξω ο καιρός ήταν ψυχρός κι ανάποδος...μέσα χαμόγελα και ζεστασιά...ποιος είπε πως τα Κούλουμα θέλουν μόνο εξοχή και καθαρό αέρα...ενίοτε αρκεί να φτιάξεις τη ζωγραφιά και να τη ζωντανέψεις...(τόσα χρόνια μες την τάξη τα μικρά μου αυτό ξέρουν να το κάνουν καλά,το έμαθαν και σε μένα το παιχνίδι...)

(ΥΓ:και μετά από αυτό καταλαβαίνετε υποθέτω γιατί λατρεύω τη κουζίνα... κάποτε ήθελα να γράφω...πριν χρόνια ανακάλυψα πως μπορείς να γράφεις και μέσα από τους τρόπους της κουζίνας και όχι μονο με χαρτι  και μολύβι...)
Κι επειδή αρχικά ήθελα να κάνω μια ανάρτηση για συνταγή νηστίσιμη, αντί να τη γράψω(γιατί δεν τη βρίσκω!),σας βάζω τη φωτο...
Χταπόδι κρασάτο μαγειρεμένο σε χυμό πορτοκαλιού, με πράσινες ελιές και φέτες πορτοκάλι.
Νομίζω δε χρειάζεστε καν τη συνταγή μου...την έχετε ήδη φτιάξει στο μυαλό σας...

Καλή Σαρακοστή να έχουμε!

Σχόλια

Ο χρήστης kiki είπε…
Πολυ χαίρομαι που τελικά έμεινες σπίτι και την έκανες! Και του χρόνου να είσαστε καλά! Συμφωνώ ότι και μ΄σα περνάς μια χαρά, στην αγαπημένη μας κουζίνα! Το φαγητό στη φωτό φαίνεται πολύ γκουρμεδιάρικο και πολύ νόστιμο! Και του χρόνου! Καλή σαρακοστή!
Ο χρήστης Ivy είπε…
H λαγάνα η σπιτική είναι το κάτι άλλο και δεν βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να την κάνουμε μόνο την Καθαρά Δευτέρα. Εγώ την κάνω πιο συχνά και σήμερα έκανα τη δόση με 1 κιλό αλεύρι και τη μισή την έκανα κλασσική και την υπόλοιπη την έκανα διαφορετική. Θα είναι η επόμενη ανάρτησή μου. Καλή Σαρακοστή.
Ο χρήστης mari beika είπε…
Τέλεια η λαγάνα, εγώ τεμπέλιασα!! τελευταία στιγμή αποφάσισα να φτιάξω μια ζύμη και να τη βάλω στο ψυγείο.
Τη συνταγή για το άλλο το πιατάκι θα τη βρούμε;
Καλή σαρακοστή.
Ο χρήστης donkey and the carrot είπε…
Η Κική είναι φοβερή! Και η λαγάνα επίσης δείχνει τέλεια!!! Και εγώ μέσα έμεινα... μου έλειψε λίγο η μαμά μου αλλά είχα την ευκαιρία έστω και για μια μέρα, να χαλαρώσω... στην κουζίνα. Η συνταγή με τα πορτοκάλια δείχνει πολύ ιδιαίτερη! Και του χρόνου!!!
Ο χρήστης manousina είπε…
Ήταν η πρώτη χρονιά που έφτιαξα λαγάνα και μου βγήκε τέλεια, αρχικά της Κικής είχα σκοπό να κάνω αλλά μου φάνηκε πιο εύκολη της Βίκυς.Θα την δοκιμάσω πάντως και της Κικής. Καλή Σαρακοστή να έχουμε.
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Και του χρόνου, με υγεία!!
Καλή Σαρακοστή εύχομαι!!
Φιλάκια!
Ο χρήστης ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε…
Καλή Σαρακοστή!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Ο χρήστης paraxeno pirouni είπε…
Νομίζω πως η λαγάνα, επειδή δεν φουσκώνει πολύ είναι ιδανική και για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη πείρα με τις ζύμες!
Και φυσικά, οι συνταγές της αγαπητής Κικής σε ψωμιά και ζύμες, είναι εγγύηση!
Καλή Σαρακοστή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις