Mύδια χαμογελαστά!


Η συνταγή μας είναι χαμογελαστή επειδή απευθύνεται σε όσους βιάζονται να έχουν ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα αλλά δεν έχουν χρόνο ή γνώσεις για ψαραγορές, τριψίματα, βρασίματα και πονηρά κόλπα. Iδού το κόλπο!
Βασικός κανόνας, επιλέγουμε από τον καταψύκτη του καταστήματος εκείνα τα μύδια που είναι ήδη ανοιγμένα, πλυμένα  πάνω στο ένα τους όστρακο! Aυτό σημαίνει ότι θα φέρουν τη φρεσκάδα της θάλασσας στο στόμα μας, χωρίς τη χαρακτηριστική "ψαρίλα" που συνοδεύει τα εντελώς γυμνά κατεψυγμένα μύδια!


Υλικά
φρέσκιες ντομάτες σε κύβους
μαϊντανός ψιλοκομμένος (στο τέλος)
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
ψιλοκομμένο σκόρδο κατά βούληση
πάπρικα, καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
ξύδι βαλσαμικό 
λίγο πετιμεζάκι
ένα σφηνάκι κρασί
γλυκάνισο κοπανισμένο με θρούμπι (ένα κ.γλυκού κοφτό)
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

Παρασκευή
Σωτάρουμε όλα τα μπαχαρικά στο ελαιόλαδο μαζί και το σκόρδο, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, μετά τους κύβους ντομάτας, στην συνέχεια σβήνουμε με ξύδι βαλσαμικό και πετιμεζάκι(με προσοχή μη γίνει γλυκό!). Στο τέλος προσθέτουμε τα μύδια μας μαζί με το κρασί και τ'αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά ώσπου να μείνουν με το λάδι. Τότε προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο περίπου πριν το φάμε (κρατιόμαστε)ώστε να διαχυθούν τα αρώματα πλήρως.


Περιττό να σχολιάσω, αλλά επιβάλλεται, η συνταγή μας δεν υπολογίζει τους "καλούς τρόπους", παίρνουμε το όστρακο και απομυζούμε τους καρπούς της θάλασσας!!
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις