Μαρμελάδα φράουλας με δάφνη!








 Τον συνδυασμό μαρμελάδας με μπαχαρικά τον ξέρουμε, δεν είχα όμως ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσε να αποβεί αποκάλυψη ο συνδυασμός της με ένα και μόνο δαφνόφυλλο!

Η ιδέα μου ήρθε όταν έλαβα παραγγελιά για φράουλα με κόκκους πιπεριού, οπότε, μάλλον συνειρμικά από το στιφάδο, σκέφτηκα δε βάζω κι ένα δαφνόφυλλο!!  Δεν ξέρω αν είναι πρωτοτυπία, πάντως για τον ουρανίσκο μου ήταν φαεινή ιδέα!

Επειδή δε μου αρέσουν τα αρωματικά στις μαρμελάδες, ούτε και η ανάμειξη φρούτων (θέλω το φρούτο με τη γεύση του), συνήθως δε βάζω μπαχαρικά ή άλλα αρώματα. Όποτε το κάνω, προσπαθώ να φανταστώ το άρωμά τους να ενισχύει και να βαθαίνει το φρουτένιο άρωμα, αφήνοντας μόνο μια λεπτή ατμόσφαιρα της δικής του γεύσης(του μπαχαρικού ή αρωματικού φυτού). Αυτό για μένα είναι γευστική αρμονία κι ελπίζω να την πέτυχα!

 
ΥΛΙΚΑ
1.600 ΓΡ. φράουλες
1.600 ΓΡ. ζάχαρη
1 μεγαλο δαφνόφυλλο
κόκκους μαύρου πιπεριού
                                                                       1-2 κ.σούπας λικέρ κεράσι στο τέλος
                                                                       μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο τέλος

Βάζουμε όλα τα πρώτα υλικά μαζί (εκτός από αυτά για το τέλος), αφού έχουμε πολτοποιήσει τις φράουλες και βράζουμε όπως ξέρουμε, δηλ. είτε σε χαμηλή φωτιά για ώρες, είτε σε δυνατή αλλά σε αυτή την περίπτωση στεκόμαστε από πάνω κι ανακατεύουμε αρκετά συχνά μην κολλήσει.

Ελπίζω να αρέσει και σε σας!
 

Σχόλια

Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Ωραίο κόλπο!

http://beautyfollower.blogspot.gr
Ο χρήστης love2love είπε…
ενδιαφερον ακουγεται
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δάφνη ;;; !!! Πολύ καλή ιδέα !! Θα δοκιμαστεί ;)
Ο χρήστης cook είπε…
καλώς ήρθατε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις