Το ελάχιστο ίχνος

Bαγγέλης Χατζηγιαννίδης / Το ελάχιστο ίχνος / Εκδόσεις Το Ροδακιό

Το τρίτο αυτό βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη ήταν από τα πιο "δυνατά" βιβλία που διάβασα μέσα στη χρονιά που μας πέρασε. 
Ιδιαίτερα ευτυχές ήταν μάλιστα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βιβλίο βραβεύτηκε φέτος ως το βιβλίο της χρονιάς από το λογοτεχνικό περιοδικό ΚΛΕΨΥΔΡΑ. Απλά συγχαρητήρια στο συγγραφέα και στις εκδόσεις ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟ για την πίστη τους στην Ποιότητα. 
Φέτος μάλιστα ήταν το πρώτο βιβλίο που διαβάσαμε στην Ομάδα Φιλαναγνωσίας Βιβλιοτρόπιο ως ¨πρεσβευτικό" βιβλίο για την Ελλάδα, μιας και ο θεματικός μας κύκλος αφορούσε τη Μεσόγειο. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αγγίζει τον καθένα χωριστά από διαφορετική οπτική γωνία και αυτή είναι η μαγεία του. Ο αγώνας για τον αυτοπροσδιορισμό, η εκπλήρωση των ονείρων, η τύχη - η μοίρα - το ταλέντο, η κορυφή και η Θεία Δίκη... η κάθαρση στο τέλος. Ο ήρωας συμβαδίζει με την ιστορία του βιβλίου με αρχή μέση και τέλος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Συνήθως δεν ξαναδιαβάζω βιβλία όσο πολύ και να μου άρεσαν. Το συγκεκριμένο όμως θα το ξαναδιάβαζα πολλές ακόμη φορές, είναι ένα βιβλίο το οποίο έχει πολλές αναγνώσεις και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους του βιβλιοφάγους...

Σχόλια

Ο χρήστης cook είπε…
καλώς ήρθες αγαπημένο Βιβλιοτρόπιο!
το έχω εδώ πλάι μου,αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω να το διαβάσω έως της επιστροφής...

Δημοφιλείς αναρτήσεις