Ψαρόσουπα από κεφάλι Πεσκαντρίτσας!!!


Σημείωση: μπορεί η πεσκαντρίτσα ως είδος ψαριού να ανήκει σε υψηλή ποιοτική κατηγορία και να σε σερβίρεται σε πολύ χάϊ μαγαζιά, με το κεφάλι της όμως που είναι τεράστιο και στην εμφάνιση απειλητικό υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Θα πρέπει ο μάγειρας που θα το προσεγγίσει  να είναι εξοικειωμένος με τη σειρά των ταινιών του Σπίλμπεργκ "Τα σαγόνια του καρχαρία Νο 1,2,3,4,5,6,7,8,κλπ".
Επειδή όμως κάνουμε πλάκα και τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, ίσα-ίσα αυτό το τεράστιο κεφάλι απότελείται από χόνδρο και τεμαχίζεται εύκολα με ένα πριονωτό μαχαίρι, αποτελώντας ένα πρώτης τάξεως υλικό για μια παχειά και πεντανόστιμη σούπα. Δεν γνωρίζω σε πόσες ψαραγορές μπορεί κανείς βρει κανείς πεσκαντρίτσες, εγώ βρίσκω μπόλικες στη Βαρβάκειο. ΄Πουλιέται πάντα γδαρμένη και ενώ οι φέτες της είναι ακριβές το κεφάλι πουλιέται προς 3-4 ευρώ το κιλό.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ετοιμάζουμε πρώτα τα συνήθη λαχανικά για τη σούπα: καρότα, σέλινα, 2-3 μεγάλα κρεμμύδια, 2 κολοκυθάκια, 2 μικρές κομμένες ντομάτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν.



 Αργότερα ρίχνουμε το κεφάλι μαζί με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε λιγάκι πιο πολύ από τα συνήθη ψάρια.


Σερβίρουμε το ψάρι σε πυρέξ ή πιατέλα μαζί με κάποια διακόσμηση και τη σούπα σε βαθειά πιάτα με λεμόνι και μπόλικο πιπέρι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Ο χρήστης Martha είπε…
Αγαπημένη!
Ο χρήστης Χρυσαυγή είπε…
εξαιρετικό φαγητό!!!!!
Ο χρήστης cook είπε…
Τι είπες τώρα καλέ μου!
Η ψαρόσουπα είναι απο τα μπλιαχ φαγητά μου!(ντροπή μου κι είμαι από θάλασσα!)
Η εισαγωγή όμως με έκανε κ γέλασα :)
Ο χρήστης Εφη είπε…
Την ψαρόσουπα την τρώμε με τα συνήθη ψάρια, με πεσκανδρίτσα ποτέ. Με αποτρέπει το γεγονός ότι δεν ξέρω πως να χειριστώ το κεφάλι (κι εγώ βρίσκω συνέχεια) και τι ξεκοκαλίζουμε...χαζό, το ξέρω αλλά όλο το αφήνω!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τέλεια...να σαι καλά
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Martha
Έτσι μπράβο! ξεκινάω με θετική αποδοχή!!!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Χρυσαυγή
Πολύ ωραία συνεχίζουμε!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@cook
Και μας το χαλάει η ...αφεντικίνα που γεννήθηκε πάνω στο Ιόνιο!!!!!!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Εφη
Δεν ξεκοκαλίζουμε τίποτα Έφη μου, απλά το κόβουμε σε 3-4 μεγάλα κομμάτια, και όπως γράφω κόβεται με πριονωτό μαχαίρι, για να χωράει στην κατσαρόλα.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@homade
και προς ρο παρόν κλείνουμε θετικά, ευχαριστώ!
Ο χρήστης betty είπε…
κι εγώ navarino-s ειμαι λάτρης της ψαρόσουπας αλλά δεν βρίσκω φαν του είδους στο σπίτι, έχω μήνες να φτιάξω!!! Όσο για το κεφάλι αυτό ούτε που το έχω δει ποτέ μου! Φαίνεται πολύ λαχταριστό το αποτέλεσμα!
Ο χρήστης spirou είπε…
Εγώ δεν το προτιμώ το ψάρι, αλλά με τις φωτογραφίες σας βρε παιδιά με πείθετε σιγά σιγά. Και το σέλινο μμμμμμμ το λατρεύω!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@betty
Μπράβο ρε Μπέτυ βγάζεις ...καθαρίζεις και για την αδελφή σου!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@spirou
Πρέπει να σου κάνουμε το τραπέζι, οπότε και με το αβαντάζ της γεύσης θα ...υποκύψεις!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις