Βλίτα: η δροσιά του καλοκαιριού!!!



Σημείωση: σκέφτομαι ότι τελικά μάλλον ευλογημένος είναι αυτός ο τόπος και γι' αυτό ίσως να μας την πέφτουνε τόσο λάβροι οι ... φίλοι μας! Γιατί όταν τελειώνουνε τα λάχανα και τα κουνουπίδια, βγαίνουνε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια και όταν τελειώνουνε και αυτά και έρχεται το κατακαλόκαιρο ... να τα βλίτα, να τα στίφνα να και η γλιστρίδα! Σήμερα έχουμε βλίτα με κολοκυθάκια και ντοματούλες.



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Καθαρίζουμε τα βλίτα, αφαιρώντας το κάτω μέρος το λιγάκι ξερό και τσιμπάμε τα φύλλα μπροστά για να μένουνε πιο πολύ  κοτσάνια  που έχουν και την μεγαλύτερη νοστιμάδα και άρωμα, αυτό το

.
μοναδικό άρωμα τους που για τους φαν είναι το κάτι άλλο. Και είναι κάποια που έχουν κάτι τροφαντά κοτσάνια ... γλύκισμα. Τα πλένουμε καλά -αν και το βλίτο είναι από τα λαχανικά που δεν θέλει φυτοφάρμακα και ραντίσματα το πολύ λίγο λίπασμα να χοντρύνει.
Κόβουμε μαζί τους και 1-2 κολοκυθάκια καθώς και 2-3 ντοματούλες.
Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και σε 15 περίπου λεπτά ένα εξαίρετο έδεσμα, που σερβίρεται με ελαιόλαδο και λεμόνι (μπορεί και κάποιοι να θέλουνε ξίδι), είναι έτοιμο ως μια πολύ δροσερή σαλάτα να συνοδέψει άλλα κύρια πιάτα ή να σταθεί σαν τέτοιο το ίδιο συνοδευόμενο από ελιές ή φέτα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολύ καλά τα βλίτα σου να σαι καλα΄
Ο χρήστης betty είπε…
τα βλίτα είναι καταπληκτικά με σκόρδο και λαδόξιδο αλλά κι έτσι είναι υπέροχα!!!
Ο χρήστης Martha είπε…
Θέλω να μου βάλεις ένα πολύ μεγάλο πιάτο παρακαλώ, με λεμονάκι και λαδάκι παρακαλώ, τώρα αμέσως παρακαλώ!!!
Ο χρήστης spirou είπε…
Συμφωνώ! Και τόσο εύκολα να τα έχεις στην αυλή ή στη βεράντα σου! Πολύ βολικά λαχανικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις