Αμπελοκορφάδες πιλάφι!

Τα αμπελοβλάσταρα πρώτη φορά τα φτιάχνω, την ιδέα πήρα από συνταγή της Εύης Βουτσινά, αλλά ήταν τόσο λιτή που είχα άλλη γνώμη κι έτσι την άλλαξα να μου ταιριάζει. Ελπίζω όσοι τη δοκιμάσετε να την ευχαριστηθείτε. 
Θέλω να σημειώσω ότι δεν έχω εμπειρία σχετικά με το βράσιμό τους, επειδή δεν ήξερα αν αρκεί να βράσουν μαζί με το ρύζι, έριξα αρχικά λίγο νεράκι αφού είχα σωτάρει τα κρεμμύδια με το λάδι και τ'αφησα να πιούν σιγά το υγρό τους. Η κ.Βουτσινά έλεγε ότι δε χρειάζεται αυτό προφανώς γιατί ήταν σίγουρη ότι διαθέτει τα πολύ τρυφερά.

Κάντε ό,τι νομίζετε ή ξέρετε.

Yλικά
ένα δεματάκι αμπελοκορφούλες
μία κούπα ρύζι νυχάκι
κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή και φρέσκο
2-3 ψιλοκομμένα φύλλα από ένα κλωνάρι σέλινο
χυμό ενός λεμονιού
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

Παρασκευή
Σωτάρουμε καλά τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το σέλινο (λίγο μόνο γιατί έχει έντονη γεύση και δε θέλουμε να κρύψει τις κορφάδες). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βλαστάρια και σωτάρουμε δυο τρία λεπτά μαζί, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και σκεπάζουμε να σιγοπιεί το υγρό και να μαλακώσουν κάπως.
Όταν έχει μείνει με το λάδι, πρσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε δυο τρεις φορές, ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι, ξανανακατεύουμε λίγο κι έπειτα προσθέτουμε αλατοπίπερο κι όσο νερό χρειάζεται.
Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Ο χρήστης syros2js είπε…
Και καλή μας απόλαυση!!!
Όπως ακριβώς το γράφεις!!!
Φιλάκια πολλά!!!
'Γεια στα χέρια σου!!!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
Τι μου θύμισες ρε betty! Το έφτιαχνε η μάνα μου τέτοια εποχή.
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολύ καλή συνταγή.....να σαι καλά
Ο χρήστης Εφη είπε…
Που θα βρω εγώ αμπελοβλάσταρα τώρα, μου λες; Εχω το νου μου στη λαϊκή αλλά δεν...και στη γειτονιά δεν έχει τύχει να δω κληματαριά. Ψάχνω όμως, δεν απελπίζομαι...ααχαχαχαχ!! Νοστιμάκι πολύ μου φαίνεται! Καλό ξημέρωμα!
Ο χρήστης betty είπε…
syros2js, σ'ευχαριστώ :)

navarinos, δεν το είχα φανταστεί καν οτι τρώγονται, χαίρομαι που έστω κι έτσι θυμήθηκες παιδικές γεύσεις

homemade, χαίρομαι που σου αρέσει :)

Eφη, η κ.Βουτσινά λέει ότι μπορούμε στη λαϊκή, εκεί που πουλάνε τα αμπελόφυλλα, να τους ζητήσουμε την επόμενη φορά να μας φέρουν αμπελοκορφάδες, αν δε μπορούν ρωτάμε στον επόμενο πάγκο! Πάντως τώρα νομίζω τελειώνει η εποχή τους, μόλις που προλαβαίνεις, είναι άνοιξιάτικο πιάτο κυρίως.
Ο χρήστης Lila Xagorari είπε…
Έχω στον κήπο μου τόσους πολλούς και δεν ήξερα τι να τους κάνω!!!!!!!! Ωραία ιδέα!!!!
Ο χρήστης Lenia είπε…
Υπέροχο πιάτο!Μπράβο!
Φιλάκια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις