Αν βρεθείτε στη δυτική Μεσσηνία!!!


Εκεί που οι παραλίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ακόμη αλώβητες από τις καταπατήσεις και τον τουρισμό εκεί που το πράσινο οργιάζει, ακόμη και η Αγυιά, το όρος Αιγάλεω για τους χάρτες, που ξεκινάει από την ιστορική και πανέμορφη Κυπαρισσία και φτάνει μέχρι τη Χώρα, είναι μέσα στο πράσινο.  Αν βρεθείτε λοιπόν εκεί ανηφορίστε και μια βραδιά κατά το χωριό Μουζάκι.


Αυτός εδώ ο ιστότοπος αποφεύγει να διαφημίζει καταστήματα και επιχειρήσεις, όταν όμως πρόκειται για περιπτώσεις που προάγουν τα προϊόντα του τόπου μας, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε εξαιρέσεις και το "παράθυρο" μας να είναι ανοιχτό σε τέτοιες προσπάθειες. Ιδίως στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες που περνάμε. Και γιατί πως να το κάνουνε: σε ένα νομό όπως η Μεσσηνία που κολυμπάει στο λάδι και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή του, το ευλογημένο αγουρέλαιο, πιάνεται η ψυχή σου όταν πηγαίνεις κάπου να φας και σε χτυπάει η μπόχα του τηγανητού σπορέλαιου. Οπότε χαίρεσαι διπλά όταν βρεθείς σε έναν χώρο εστίασης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο ελαιόλαδο. Όχι μόνο στα μαγειρευτά και στις σαλάτες αλλά και στο τηγάνι. Όπως συμβαίνει στο Μουζάκι εκεί στους πρόποδες της καταπράσινης Αγυιάς όπου ένα ζευγάρι με όρεξη και μεράκι, ο Λάκης Σταυρόπουλος και η Νία Χριστοπούλου έχουν στήσει στην πλατεία του χωριού ένα πανέμορφο μαγαζί: την ταβέρνα "Το Εξοχικόν".

 
Και εκεί εκτός από τα νοστιμότατα φαγητά και τα πολύ καλά ψητά κρέατα θα έχετε την τύχη να γευθείτε εξαίρετες τηγανιτές πατάτες με ελαιόλαδο καθαρισμένες και κομμένες στο χέρι όπως της φτιάχνει η μάνα σας και όπως τις έφτιαχνε και η γιαγιά σας. Και όλα αυτά, συνοδευόμενα από τα υψηλής ποιότητας ντόπια κρασιά, θα τα βρείτε σε πολύ μα πάρα πολύ χαμηλές τιμές.
 

Σε ένα περιβάλλον καθαρό και υψηλής αισθητικής διακόσμησης οι ευγενέστατοι οικοδεσπότες θα σας εξυπηρετήσουν με το χαμόγελο και την καλή διάθεση. Και αυτό είναι και το ζητούμενο σήμερα που ο κόσμος έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ σε τέτοια πράγματα.


Μπροστά στη αυλή με τα δέντρα και το πηγάδι σας περιμένει η δροσιά ακόμη και στον καύσωνα. Και μια ζακετούλα πρέπει πάντα να κρατάτε μαζί σας όταν πηγαίνετε στο Μουζάκι. Γιατί το υψόμετρο και η θέση του δημιουργούν ένα μικροκλίμα 5-6 βαθμούς χαμηλότερης θερμοκρασίας από την παραλία.

Σχόλια

Ο χρήστης syros2js είπε…
Πολύ όμορφη η παρουσίαση!!!
Αν με βγάλει ο δρόμος μου προς τα εκεί...
Και το πηγαδάκι... τί όμορφο!!!
Φιλάκια!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολύ καλη περιήγηση να σαι καλά όντως όμορφα τοπία....και από λάδι σούπερ...
Ο χρήστης cook είπε…
Κι εγώ που δεν εχω πάει ποτέ!....την επόμενη φορά,όπωσδήποτε! Ευχαριστούμε Δημήτρη :)
Ο χρήστης cook είπε…
Κι εγώ που δεν εχω πάει ποτέ!....την επόμενη φορά,όπωσδήποτε! Ευχαριστούμε Δημήτρη :)
Ο χρήστης Εφη είπε…
Ευχαριστούμε πολύ για τη σύσταση! Θα την έχω υπόψη και θα το αναφέρω και σε φίλους από κοντινές περιοχές! Καλό μήνα!
Ο χρήστης tzonakos είπε…
Καλημερα και καλό μήνα.
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα για οταν κατέβω Μεσσηνία. Πάντα ψάχνω τέτοιες καλές προτάσεις.

cook, θα μπορούσε να μπει και στο Greece in Pictures.

*παιδιά μόλις πάτησα για δημοσίευση σχολίου μου πετάχτηκε διαφημιστικό παράθυρο, κατι για Σαμσουνγκ έλεγε, με παίδεψε να το κλείσω. Κάποιο πρόσθετο του μπλογκ το κάνει αυτό.
Ο χρήστης Penelope είπε…
"Πιάσαμε" πατρίδα αγαπητέ μου Δημήτρη.
Θα την θυμηθώ την επόμενη φορά που θα φτάσω και πάλι στην Μεσσηνιακή γη.
Καλό μήνα αγαπητέ.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
Άσε την ηρεμία του τοπίου και την ησυχία που σε ταξιδεύουν. Και εσείς Αναστασία και Πηνελόπη εκ καταγωγής ύποχρεούστε να πάτε από τους πρώτους.
Τζονάκο μου και μένα με ταράζουν αυτά τα διαφημιστικά παράθυρα και πρέπει να είναι...νόμιμα!
Ο χρήστης Jenny είπε…
Ευχαριστώ για την όμορφη παρουσίαση και τα καλά σας λόγια κύριε Δημήτρη. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να υποστηρίξω αυτόν τον ευλογημένο τόπο που μας δίνει τόσο απλόχερα τα προϊόντα του. Θα μπορούσα να μιλώ ατελείωτες ώρες, όσο για το λάδι με της ευεργετικές του ιδιότητες, όσο για τα Μεσσηνιακά κρασιά που μεγαλώνοντας σε άριστες κληματολογικες συνθήκες μας δίνουν την εξαιρετική τους ποιότητα. Για το μέλι, γνωστό από την αρχαιότητα για τo πόσο ωφέλιμο είναι, τα σύκα, τη μεγάλη ποικιλία φρούτων, τη σταφίδα που ήταν διαδεδομένη από τα ομηρικά χρόνια, το ξύδι. το βαλσαμικο, τα πολλά κηπευτικά, τα αρωματικά φυτά, τα βότανα,όπως ρίγανη, τσάι του βουνού, κτλ που από την αρχαιότητα αλλά και μέχρι σήμερα τα χρεισημοποιουν για την πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Ποιος μπορεί να τα αγνοήσει όλα αυτά? Όταν χρησιμοποιώντας τα έχει εξασφαλίσει την ποιότητα και επιτυχία στα φαγητά του!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις