Το φτηνό κρέας το τρώνε τα ...σκυλιά!!!


Και παίρνω την παροιμία αυτή στην κυριολεξία της γιατί εκτέθηκα το καλοκαίρι ανεπανόρθωτα με κάτι φίλους που με επισκέφτηκαν ένα βράδυ στο χωριό και βγήκα να πάρω κάτι έτοιμο. Ένα ψημένο κρέας με βαριά μυρωδιά που πήγε όπως ήτανε στα σκουπίδια και ευτυχώς που υπήρχαν κάποιες ντομάτες και τη βγάλαμε με σαλάτα!
Το σοβαρό όμως του θέματος είναι ότι η μυρωδιά αυτή δεν οφειλόταν στο ότι τους είχε μείνει από την προηγούμενη αλλά στην ίδια τη φύση του κρέατος που προερχόμενο από τα διαλογής του Βελγίου και της Γαλλίας αλλάζει πολλά μεταφορικά μέσα και γράφει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στα μέρη μας.
Στη δυτική Πελοπόννησο, μάλιστα, ξέρουνε όλοι για "τα άσπρα ψυγεία χωρίς γράμματα" από τον Πύργο της Ηλείας που εφοδιάζουν τα καταστήματα με φτηνά και άνοστα κρέατα, κάτι που εντείνεται το τελευταίο διάστημα με την κρίση, με αποτέλεσμα να κλείνουν πολλές δικές μας χοιροτροφικές  και κτηνοτροφικές μονάδες που δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό. 
Γιατί πέρα από την οικονομική πλευρά του θέματος υπάρχουν και οι χαζοχαρούμενοι καταναλωτές -και δεν μιλάω βέβαια για νέα παιδιά- που σου λένε: "μπορεί να μην είναι νόστιμα αλλά οι μπριζόλες τους είναι μαλακές!" ξεχνώντας ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην ...αποσύνθεση και τη σαλμονέλα και ότι το φρέσκο κρέας είναι πάντα σκληρό αλλά νόστιμο βρε παιδί μου!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Maria B. είπε…
σωστά τα λες Ναβαρίνο, αλλα ποιος να σε ακούσει !!!!!

φιλια πολλά και καλώς μας ήρθες!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Η μαμά μου συνηθίζει να λέει αυτην την παροιμία και δυστυχώς έχει επαληθευτεί πολλές φορές!!
Καλό απόγευμα!
Ο χρήστης Δώρα είπε…
Κρίμα ρε παιδί μου...Και για αυτά που τρώμε και για τις μονάδες που κλείνουν...
Κι εγώ δεν είμαι αστέρι στην επιλογή κρέατος,αλλά εμπιστεύομαι το χασάπη μου.Καλώς ή κακώς,θα δείξει!
Ο χρήστης manousina είπε…
Έχω πάει σε μαγαζί, στο οποίο στην προσπάθειά τους να καλύψουν την μυρωδιά του κρέατος το είχαν πνίξει στην σάλτσα...
Θέλει προσοχή...
Ο χρήστης Penelope είπε…
Αλήθεια είναι όντως αυτά που γράφεις αγαπητέ Navarino και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην κατανάλωσή του, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν λοιπόν δεν αρέσει "οπτικά" το κρέας που σας δίνουν μην το αγοράζετε, γιατί και το μάτι ξέρει να κρίνει πολλές φορές από μόνο του! Προτιμήστε κάτι άλλο στο πιάτο σας.
Ο χρήστης betty είπε…
Εγώ navarino μου έχω ενδώσει τα τελευταία χρόνια στο Ολλανδικό κρέας του Σκλαβενίτη! Είναι νόστιμο και τρυφερό και δε μυρίζει βαριά...μήπως είναι λάθος επιλογή? Ξέρεις με βολεύει γιατί είναι δίπλα στο σπίτι μας ενώ το κοντινότερο κρεοπωλείο είναι 20 λεπτά ποδαρόδρομος...αντιστάθηκα, δε λέω, μερικά χρόνια,αλλά τελικά ενέδωσα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Maria B.
Εγώ Μαρία μου θα τα λέω -έχουμε βλέπεις και ...κάποια πείρα στο θέμα της αγοράς- και ελπίζω κάποιοι να με ακούσουν.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@ΕΛΕΝΑ
Βλέπεις η παροιμίες βγαίνουν απ' τη ζωή!
Καλό σου απόγευμα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Δώρα
Καλά κάνεις και εμπιστεύεσαι το χασάπη σου, προσφέρει μια εγγύηση γιατί σε θέλει να ξαναπάς στο μαγαζί του.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@manousina
Θίγεις μια καίρια πτυχή του προβλήματος γιατί με αυτές τις σάλτσες γίνονται όλα: τις πατικώνουν στα καρυκεύματα και επικαλύπτουν όλη τη σαλμονέλα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Penelope
Πολύ σωστή η παρατήρηση σου για τους καλοκαιρινούς μήνες και για το μάτι, είναι αδιάψευστο κριτήριο και πρέπει να το εμπιστευόμαστε!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@betty
Να το εμπιστεύεσαι είναι καλό κρέας εγώ μίλησα για τα διαλογής εισαγόμενα. Άλλωστε τα Α' ποιότητας ολλανδικά και γαλλικά είναι ακριβότερα από τα ντόπια.
Ο χρήστης mia maria είπε…
Πόσο σωστές είναι οι παροιμίες!
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης betty είπε…
Eντάξει, είχα διαβάσει σε ένα άρθρο ότι το ολλανδικό κρέας είναι ίσως το καλύτερο στην Ευρώπη αυτή την στιγμή λόγω των υψηλών κριτηρίων ελέγχου σε όλα τα στάδια, αλλά δεν ήμουνα σίγουρη ότι ισχύει.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@mia maria
γεια σου Μαρία!
Ο χρήστης kiki είπε…
Ένα πράγμα που με απασχολεί σχετικά με αυτό που λες, είναι ότι με τις μειώσεις των μισθών, ο κόσμος προσπαθεί να τη βγάλει φτηνότερα αγοράζοντας ό,τι να ΄ναι. Η άποψή μου είναι ότι όταν ρίχνεις το βιωτικό σου επίπεδο για λόγους οικονομικούς, θα την πληρώσεις με την υγεία σου δυστυχώς όμως μακροπρόθεσμα...
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@kiki
έχεις δίκιο στο σκεπτικό σου αλλά μπορούμε για οικονομία να μειώνουμε την ποσότητα έχουμε μάθει σε θηριώδεις μερίδες!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις