Τηλεμαγειρέματα και ...κριτική!!!

Τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα -μπορεί και αλλού να συμβαίνει το ίδιο φαινόμενο- έχουνε κατακλυστεί τα τηλεοπτικά προγράμματα από εκπομπές μαγειρικής. Σε μια εποχή κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας παρελαύνουν από τις μικρές μας οθόνες άπειρες εκδοχές της ...γαστριμαργικής μας περιπέτειας. "Φάτε μάτια ψάρια..." που λέει η παροιμία.
Εγώ ξεχωρίζω ως την καλύτερη την εκπομπή της κ. Ελένης Ψυχούλη γιατί η γυναίκα και γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο της (μόνο λίγο παραπάνω στο αλάτι που της ...φεύγει το χεράκι της) και αμεσότητα επικοινωνιακή διαθέτει.

Δεν είναι δηλαδή μια ...γλάστρα που παρακολουθεί τα συμβαίνοντα και λέει σαχλαμαρίτσες! Ίσα-ίσα που επεμβαίνει δημιουργικά στα δρώμενα και κάνει καίριες παρατηρήσεις στους μαγείρους και πολλές φορές τους διορθώνει. Όπως προχθές που είχε κάποιον από ψαροταβέρνα και έκανε φιλέτο τσιπούρας στην κατσαρόλα (τσιπούρας πελαγίσιας παρακαλώ με 30 ευρώ το κιλό) που τον υποχρέωσε να βάλει μέσα  κόκκαλο ουρά φτερά και κεφάλι γιατί όπως πολύ σωστά του υπενθύμισε: αυτά τα μέρη του ψαριού εκτός από τα καλύτερα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν, διαθέτουν και εκείνη τη ζελατίνη που πήζει το ζουμί.
Ξέρει επίσης να καλεί καλούς σεφ που στέκονται κυρίως κοντά στην παραδοσιακή μας κουζίνα. Μόνο που τώρα τελευταία -και δεν ξέρω αν αποτελεί αυτό διαφημιστική  αναγκαιότητα- άρχισε να παρουσιάζει και ....εξωγήϊνους!
 Έτσι αποκαλώ εγώ κάτι περίεργους hi-tec σεφ που αραδιάζουν τα πιο απίθανα υλικά και μυρωδικά από του ...διαβόλου τη μάνα! Που; Εδώ στην Ελλάδα, εδώ στην ευλογία της φύσης που μοσχοβολάει ο τόπος από τη ρίγανη το θυμάρι τη θρούμπη τη μέντα το δυόσμο το βασιλικό το φλουσκούνι τη λουίζα και το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και την αψιθιά το νεροκάρδαμο, το μάραθο και την καυκαλίθρα!
Άσε και εκείνο το σερβίρισμα στο τέλος: ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο πιάτο λίγο μικρότερο σε διαστάσεις από την ...πίστα του Ελ. Βενιζέλος και στη μέση ένα σωρουλάκι 75 γραμμαρίων για φαγητό.
Κοιτάξτε ένα τέτοιο μαγείρεμα-σερβίρισμα που έκανε ένας στην ίδια εκπομπή με τον τίτλο "πυργάκι μελιζτάνας με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί".

Είναι 6 ροδέλες εναλλασσόμενες που πάνω-πάνω έχουν ένα κομμάτι γαλλικό μπρι. Του έχει γείρει βέβαια λίγο του ανθρώπου και πάει προς ...Πίζα μεριά αλλά το καίριο ερώτημα είναι: πως τρώγεται αυτός ο πύργος χωρίς να κατεδαφιστεί και μάλιστα σε εστιατόριο ...υψηλών προδιαγραφών και τιμών που σίγουρα θα απαγορεύονται και οι ...κατεδαφίσεις και γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής δεν προτιμήθηκε ένα διώροφο ...κτίσμα πιο βατό στα μαχαιροπίρουνα!

Σχόλια

Ο χρήστης mia maria είπε…
Συμφωνώ απολύτως! Βέβαια για μένα και λαδάκι της ξεφεύγει αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ καλή εκπομπή!
Το είδα αυτό με τα ψάρια και γέλασα που τον έκανε να βάλει και τα κόκκαλα:))
Άσε τα εργαλεία και τις συσκευές που έχει! Πως θα ήθελα να είχα μια τέτοια κουζίνα!!!
Ο χρήστης Lila Xagorari είπε…
Εμένα πάλι με χαλάει όλο αυτό το στημένο! Συμπαθέστατη η κυρία Ψυχούλη αλλά τον πρώτο καιρό δεν μπορούσε να μιλήσει από το πολύ το μπότοξ!!!
Επίσης όοολη αυτή η τοποθέτηση προϊόντων........πόσο Άλτις να βάλω στο τηγάνι? Με ρωτάς εμένα που μάζευα 2 μήνες ελιές και μου βγήκε η πίστη.....σε πόση υπόληψη έχω τα συσκευασμένα? Δηλαδή χωρίς Άλτις να μην κάνω την συνταγή?
Είχα δει μια εκπομπή για cupcakes και ο τρόπος που ανέλυαν την βουτυρόκρεμα ήταν λες και μόλις είχαν ανακαλύψει την πενικιλίνη!
Άσε πια τον Καλιμάνη....σε ψαροχώρι μένω.....να πετάξω τα φρέσκα καλαμάρια στη θάλασσα/???
Αυτά είχα να πω για σήμερα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολλα απο τα φαγητα που παρουσιαζουν οι εκπομπες αναρωτιεμαι πως μπορεις να τα φας χωρις να φαινεσαι σαν 5χρονο αν και ολες οι μεριδες ειναι για αυτη την ηλικια.
Ο χρήστης Helen Gr είπε…
Συμφωνώ απολύτως με τη Λίλα, γιατί με καλύπτουν τα σχόλιά της, το μάτι της κόβει και η συγκεκριμένη κυρία μου φαίνεται κάπως, δε με πείθει καθόλου. Αυτά.
Ο χρήστης cook είπε…
@λιλα
ολε :)

είναι η πιο ψαγμενη μαγειρικά,έχει καλές ιδέες,με απλά υλικά αλλά και φαντασία...αυτό που τη χαντακώνει είναι αυτή η αυστηρότητα στο βλέμμα....και πλέον ξέρω από πού πηγάζει!...το έλυσα το μυστήριο....δεν τρώει ζάχαρη!το έχει δηλώσει η ίδια οτι δεν αγαπα καθολου τα γλυκά...οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τα γλυκά,έχουν ένα έλλειμμα...γλύκας :)
οι σεφ με τα εκτος εποχής υλικά με εκνευρίζουν αφάνταστα,τους θεωρώ όντως εξωγήινους...επίσης νεοι ανθρωποι και να μη μπορούν να συνδυασουν 2 παραδοσιακα ελληνικά υλικά σε ένα πιατο...ακου μπρι στη μελιτζανα...βάλε γραβιέρα να γίνει θεϊκη...για τα πιατα ιπτάμενους δισκους δε...ήθελα να ήξερα πώς χωρανε μες τα ντουλαπια τους...
Ο χρήστης Ξανθή είπε…
Σπάνια βλέπω τηλεόραση γενικώς, με ειδοποίησαν κάποια μέρα να δω συγγενικό μου πρόσωπο στη συγκεκριμένη εκπομπή!! Όχι γιατί ήταν δικός μου άνθρωπος αυτή που μαγείρευε αλλά θα την προτιμούσα να παρουσιάζει την εκπομπή.
Από την άλλη έχετε σκεφτεί ότι όλα αυτά στην τηλεόραση επιβάλλονται από τις εταιρείες παραγωγής, πως θα βγάλουν τα λεφτά τους τα κανάλια κι οι παραγωγοί;;οπότε και προϊόντα εκτός και πιάτα εκτός συνηθειών μας θα υπάρχουν.
Ο χρήστης paraxeno pirouni είπε…
Βασικά, εγώ έχω σταματήσει να βλέπω συστηματικά μαγειρικές εκπομπές. Η τελευταία καλή, ήταν αυτή του Jamie Oliver "Oliver's Twist" που έδειχνε παλιότερα η Ερτ-1 και πέρα από τις συνταγές που ήταν ενδιαφέρουσες (αυτό έχει να κάνει βέβαια και με τα προσωπικά γούστα), η αμεσότητα, η φιλική και εύθυμη διάθεση του παρουσιαστή, ήταν από μόνα τους λόγος για να δεις την εκπομπή.

Η Ψυχούλη τώρα, έχει μεγάλο και σεβαστό συγγραφικό γευσιγνωστικό έργο, έχει σαφώς γνώσεις, αλλά έχει και την πιο κρύα φάτσα που έχω δει ποτέ μου σε παρουσιάστρια τηλ. εκπομπής (θυμίζει στριμμένη καθηγήτρια!). Αντιπαθέστατη!

Από όλα αυτά τα φετινά και το κάτι λίγο που έχω δει, το "Food and the city" του Mega και σαν concept αλλά και λόγω παρουσιαστή, νομίζω πως είναι το καλύτερο.
Ο χρήστης Ivy είπε…
Συμφωνώ με τα περισσότερα σχόλια. Κατ' αρχή προβάλλει τα προϊόντα των χορηγών της και αυτό είναι κατανοητό. Όσο πιο πολύ λάδι βάλει, τόσο το καλύτερο για τον σπόνσορα. Ποιός χρησιμοποιεί τόσο λάδι πια στο φαγητό. Εγώ σταμάτησα να βλέπω εκπομπές μαγειρικής και η μόνη που παρακολουθώ και μου αρέσει είναι του Παρλιάρου. Την εκπομπή της Ψυχούλη την παρακολουθώ γιατί είναι η ώρα που ξαπλώνω το μεσημέρι, αλλά τις πιο πολλές φορές με παίρνει ο ύπνος. Άσε που άλλα υλικά χρησιμοποιεί και άλλα γράφει μετά στην καρτέλα. Πρόσφατα, μου έκανε εντύπωση μια συνταγή του υποτίθεται ότι ήταν νηστίσιμη και είχε μέσα μπισκότα Petit Beurre. Μπορεί να έχουν φυτικά έλαια, αλλά τους γαλακτοματοποιητές δεν τους ξέρουν. Επίσης άλλη νηστίσιμη συνταγή με σφολιάτα. Η σφολιάτα ξέρω ότι γίνεται με βούτυρο, ή κάνω λάθος;
Ο χρήστης Irene είπε…
η γνωμη μου ειναι οτι μπορουμε να πειραματιστουμε με τα παντα, αλλα με μια προυποθεση:
να κατεχουμε τα βασικα, δηλαδη την κουζινα της χωρας μας και τα προιοντα της. σε βαθος ομως.
μετα, μπορουμε να πειραματιστουμε και να προτεινουμε μια εξελιξη, οπως ειναι και φυσικο.
διαφορετικα, καλυτερα να προτεινουμε την παραδοσιακη κουζινα, που πηγαζει απο αιωνες εμπειριας και γνωσης των πρωτων υλων.
Ο χρήστης tzonakos είπε…
Α, Ψυχούλη λέγεται αυτη στο ΣΚΑΪ ;
Ε λοποίν ειναι τόσο ακατάλληλη εμφανισιακά, δείχνει τόσο ανορεκτική που μόλις τη βλέπω μου κόβεται η όρεξη, και τη δείχνει και μεσημέρι, την ωρα που τρώω.
Κλικ και αλλαγή καναλιού, βάζω MTV και παίζει μουσικούλα.
Ουτε πρόκειται ποτέ να την παρακολουθήσω πάνω απο 3 δευτερόλεπτα ουτα να μαγειρέψω κατι που προτείνει, δεν με εμπνέει, πώς το λένε ! Σόρρι.
Οσο για τους υπόλοιπους.σπάνια θα μου κάνει κατι "κλικ" να κάτσω να το δω και να πάω να το φτιάξω.
Προτιμώ συνταγές που δίνεις εσυ και άλλοι στα μπλογκς.
:)
Ο χρήστης cook είπε…
θενκς για την ψηφο τζονι! :)
Ο χρήστης Benikos place είπε…
Εμεις εδω, εχουμε την τυχη να μην τα βλεπουμε ολα αυτα στην τηλεοραση, βρισκω την κριτικη σας πολυ σωστη.Φιλια απο Βερολινο
Ο χρήστης Μarion, είπε…
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους περισσότερους. Οταν την είχα πρωτοδεί την εκπομπή κάτι δεν μου πηγαινε καλά..Η παρουσιάστρια είναι λίγο ''κρύα''. Το ότι κάποιοι έχουν εκπομπή ή γράφουν βιβλια δεν σημαίνει πως έχουν και γνώσεις.

Σε μια εκπομπή της η Ψυχούλη είχε φέρει μια κυρία (γνωστή ας μην πω το όνομα) η οποία έκανε χαλβά σιμιγδαλένιο. Τέτοιο ''μπλιαχ'' χαλβά που έκανε δεν έχω ξαναδεί.
Ασε που έπιασαν την κουβέντα και τον έκαψαν, αλλά βγήκε σαν λάσπη.. ουτε να τον σερβίρουν μπορούσαν.
Τέλος πάντων..
Η εκπομπή του Βασίλη Καλίδη είναι ωραία γιατί εκτός από μαγειρική μας γνωρίζει και τις άγνωστες γωνιές από γειτονιές.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@mia maria
Μαρία μου όπως βλέπεις στα περισσότερα σχόλια που ακολουθούν, είμαστε ισχνή μειοψηφία!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Λίλα
Γεια σου Λίλα καταπέλτη! Σεβαστή η άποψη σου αλλά νομίζω ότι με τα Προϊόντα του σπόνσορα ναι μεν τα δείχνει αλλά δεν λέει "βάζουμε λάδι Άλτις" απλά λέει "βάζουμε ελαιόλαδο".
Και στο κάτω-κάτω και το συγκεκριμένο λάδι ελληνικό είναι. Όσο για τα καλαμάρια: της Κοιλάδας έχουνε 25 ευρώ το κιλό και δεν τα βρίσκεις!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@meanan
Καταπληκτική και εύστοχη η παρατήρηση σου για τα ...5χρονα! Και ξέρεις όσο πιο μικρή η μερίδα τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@helengr
απόλυτα σεβαστή η γνώμη σου, αυτά βλέπεις είναι προσωπικές εκτιμήσεις και γούστα.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Ξανθή
Σε αυτό για τους σπόνσορες έχεις δίκιο αλλά είναι και μια αναγκαία συνθήκη από τη μεριά μας. Μακάρι να μπορούσα και εγώ να μη βλέπω τηλεόραση!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@The Dark Chef
Εγώ τρελαίνομαι για τον Όλιβερ και μάλιστα τον επικαλούμαι πολύ συχνά σε συζητήσεις για μαγειρική σαν αντιδιαστολή με αυτούς τους ...εξωγήϊνους που ανέφερα γιατί βλέπεις ένα εγγλεζάκι να χρησιμοποιεί διαρκώς τα δικά μας μυρωδικά: ρίγανη θυμάρι δυόσμο και οι άλλοι αν και Έλληνες μας πήζουνε στα άγνωστα και τα ...αλλούτερα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Ivy
Και η σφολιάτα και τα μπισκότα έχουνε βούτυρο αλλά μπορεί να ισχύει αυτό που λέγανε παλιά ...ότι μάμα περνάει από φούρνο ...εξαγνίζεται!
Πάντως και εγώ το ...καλυμπάω στο λάδι το φαγητό αλλά είμαι βλέπεις και ελαιοπαραγωγός!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@grEAT
Πολύ σημαντική η παρέμβαση σου και απόλυτα σωστό αυτό που λες ότι πρώτα μαθαίνουμε καλά την παραδοσιακή μας κουζίνα και μετά προχωράμε σε ξενικούς πειραματισμούς.
Να είσαι καλά!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@tzonakos
Μας τιμάει η προτίμηση σου. Να είσαι καλά φίλε μου!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Benikos Place
Την αγάπη μας από Ελλάδα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Marion
Δεν έτυχα να δω αυτή την εκπομπή του Βασίλη Καλίδη που λες. Σε ποιο κανάλι είναι;
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Θα αναφωνήσω κι εγώ σαν την cookitsa "Λίλα ολέ" και θα δώσω επίσης μίαν θετική ψήφο στην cook, άλλη μία σε εσενα φίλτατε Navarino και καμία στην κα Ψυχούλη διότι απλούστατα δεν με εμπνέει, αν και κάνει την δουλειά της και αυτό που της έχουν αναθέσει άψογα μπορώ να πω!
Καλή βδομάδα!
Ο χρήστης Spring είπε…
οφείλω να σου πω ότι μου αρέσει το ιστολόγιό σου

Γράφτηκα στους αναγνώστες.
Αν θέλεις μας προσθέτεις.

Ευχαριστω
Αnoiksi & Anna


1) http://spring-anoixi.blogspot.com/

kai 2).http://anna1stef.blogspot.com/
Ο χρήστης Pansofix είπε…
στην εκπομπή της είναι πολύ πιο συμπαθής και επικοινωνεί καλύτερα τη μαγειρική από ότι στα γραπτά τις στα ένθετα!!!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@ΕΛΕΝΑ
Αν και δεν μπήκαμε σε ψηφοφορία σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ ρε Έλενα για τις ψήφους σου!
Καλημέρα καλή βδομάδα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Spring
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια και την ανάγνωση και η αρμόδια cook θα σας προσθέσει στα ιστολόγια που παρακολουθούμε!
Καλημέρα καλή βδομάδα!
Ο χρήστης betty είπε…
Mπράβο navarino s, της άξιζε μια μικρή αφιέρωση, συμφωνώ και μ'αρέσει η διακριτική της παρουσία που δεν είναι ξερόλας αλλά όωπως είπες επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή συμπληρωματικά.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Pansofix
Έλα κοπέλα μου να νιώσω κάποια ασφάλεια γιατί μας πήρανε φαλάγγι οι ...διαφωνούντες.
Καλημέρα καλή βδομάδα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@betty
Να είσαι καλά betty μου πολύ ενθαρρυντική και η δική σου τοποθέτηση γιατί άρχισα βρε παιδί μου να κλονίζομαι και εγώ μετά από τόσες αντιρρήσεις!
Καλημέρα καλή βδομάδα!
Ο χρήστης love2love είπε…
δικιο εχεις αν και δεν ειναι μαγειρισσα δεν εχει σπουδασει μαγειρικη βρεθηκε κατα λαθος με ενα γνωστο της απο το παρισι μεσα στα πραγματα για την κουζινα και αν και καπως αχαρη γενικα σαν γυναικα ειναι πολυ καλο που συμμετεχει ουσιαστικα
Ο χρήστης betty είπε…
δεν είχα πάρει χαμπάρι τα άλλα σχόλια πριν, τελικά έχει μεγάλη σημασία η εξωτερική εμφάνιση για την πρώτη εντύπωση! στατιστικά! καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα :)
Ο χρήστης manousina είπε…
Είναι λίγο δύσκολο να το παρακολουθήσω εκείνη την ώρα....
Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
Εμένα δεν μ'αρέσει...
Θα την προτιμούσα off camera, σαν αρχισυντάκτη ίσως..
Ο χρήστης cook είπε…
έχει αντιτηλεοπτική αύρα...θα ήθελα πιο ζεστό το μαγειρα μες την κουζίνα...
Ο χρήστης Mary Ka είπε…
Ναι, ξέρει πολλά , είναι πολύ καλή δημοσιογράφος αλλά για την παρουσίαση είναι αντιτηλεοπτική. Σαν αρχισυντάκτρια στο Food & the City είναι τόσο πετυχημένη αλλά σαν τηλεοπτικός τύπος, είναι ξερακιανή και κρύα, δεν της βγαίνει...
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@love2love
Αυτή ακριβώς τη συμμετοχή και τις καίριες παρεμβάσεις εκτιμάω και εγώ.
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@betty
Ενώ εδώ μιλάμε για γνώση μαγειρικής, γλάστρες υπάρχουν πολλές.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@manousina
Αν θες να πάρεις μια ιδέα υπάρχει στο σάϊτ "chef στον αέρα".
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Katerina ante portas
ίσως να έχεις δίκιο σε αυτό γιατί ξέρεις αυτή η κάμερα οδηγεί σε ...ναρκισισμούς.
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@cook
Δεν ξέρω αν είναι αυτό αλλά τις ίδιες και πιο έντονες αντιδράσεις δέχτηκα και στο δικό μου μπλογκ όταν έγραψα επαινετικά για τη Βικυ Φλέσα.
Καλό σου βράδυ cookίτσα μου!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Mary Ka
Ξέρεις ρε Μαίρη εγώ δεν έβαλα τέτοια κριτήρια, μέτρησα μόνο τη μαγειρική της επάρκεια.
Καλό σου βράδυ!
Ο χρήστης tzonakos είπε…
navarino σωστά λές οτι μιλάμε για γνώση μαγειρικής κλπ κλπ και υπονοείς οτι την ασκήμια της πρέπει να την αγνοούμε, μα δε μπορώ να μην ξαναπώ οτι οταν την βλέπω δε μπορώ ουτε να φάω, ουτε να σκεφτώ φαγητό.
Και ουτε γλάστρες προτιμώ για τέτοιες εκπομπές γιατι οκ μανδάμ, δε θελω να τραβάς εσυ την προσοχή απο αυτο που φτιάχνεις :)
Σημερα ειχε μια συνταγή με κρέας γεμιστό, έκανα πως δεν τη βλέπω για να δω τη συνταγή, κάτι κατάφερα, αντε μπορεί να τη συνηθίσω στο τέλος :))

Ηθελα να το πω αυτο αλλιως θα έσκαγα.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@tzonakos
Μα τα λες τόσο ωραία ρε τζονάκο που και να διαφωνεί κανείς δεν κακοκαρδίζεται. Άσε που όπως σε βλέπω μπορεί στο τέλος να γίνεις και φαν της Ψυχούλη!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Κι εγώ θα συμφωνήσω με αυτούς που την βρίσκουν κρύα...εντάξει φτιάχνει κάποια φαγητά και γλυκά αρκετά ενδιαφέροντα αλλά δεν έχει αυτό το κάτι τι που να την κάνει γλυκιά και να θές να την δεις..
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Eva Z.
Εντάξει, αυτά είναι και προσωπικά γούστα. Εγώ κρύα δεν τη βρίσκω, απλά πιστεύω ότι είναι έξω από τις τις γυναικείες τηλεοπτικές προδιαγραφές.
Καλή σου μέρα!
Ο χρήστης Κωνσταντίνα είπε…
Στην πέσανε σχεδόν όλοι και δεν μπορώ να σε υπερασπιστώ γιατί δεν έχω"ιδίαν άποψιν",για την εν λόγω κυρία και την εκπομπή της.Ομως για την τάξη θα πω ότι το ορεκτικό αυτό είναι γαλλικό.Το έχω δοκιμάσει στην Γαλλία και είναι υπέροχο.Στην αυθεντική του μορφή δεν είναι τόσο ψηλό,καθώς οι φέτες της μελιτζάνας και της ντομάτας,είναι πιο λεπτοκομένες και κόβεται μια χαρά.Το τυρί τώρα,δεν είναι μπρί,αλλά σέβρ (chevre).Στην Ελλάδα δεν έχουμε κάποιο αντίστοιχο,ή κάποιο που να του μοιάζει έστω.Τα τελευταία χρόνια κάνουν και εδώ σεβρ,αλλά φρέσκο και δεν είναι το ίδιο γευστικά με το ωριμασμένο το οποίο εμφανισιακά μοιάζει με το μπρί, αλλά καμία σχέση.Αυτάααααα.
Φιλιά
Ο χρήστης ZouZouna είπε…
Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα, και που είναι ενα κομμάτι και πεινώ....
ναι!
Τηλεόραση δεν βλέπω γιατί δεν είμαι σπίτι καμμία ώρα. εννοώ μαγειρικά.
Προτιμώ τον Οliver, γιατί τουλάχιστον εχει γνώση και άποψη σωστή. Οτι τα πιάνει όλα με τα χέρια, δεν το σχολιάζω... Μην ξεχναμε ότι έβαλε το σωστό φαγητό σε όλα τα σχολεία της Μ. Βρεττανίας κι αυτό μετράει αλλιώς.
Απο το ψεύδισμα, ούτε καταλαβαίνεις τι λέει κι αυτός (αν μιλήσουμε για στραβά).
Οσο για την κα Ψυχούλη, την ανεκάλυψα προ ετών όταν άρχισε να γράφει σε κάποιο περιοδικό, μην ρωτήσετε, δεν θυμάμαι, που...
και μου έκανε εντύπωση που είχε πολύ αυστηρή άποψη γία κάποια εστιατόρια. Τίποτα δεν της άρεσε. Υστερα άρχισε να φωτογραφίζεται για το ίδιο περιοδικό. Ε, ήρθε κι απόγινε το πράμα. Δεν με "τράβηξε".

Προτιμώ καμμιά/κανέναν πιο τροφαντή/ό και χαρούμενη/ο.

είπαμε, περί ορέξεως, κολοκυθόπιττα. Ε, ακόμα το κομμάτι????
καλησπέρα σας !
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Κωνσταντίνα
Τι λες παιδί μου, οι άνθρωποι εκφράζονται ελεύθερα λένε την άποψη τους αλλά δεν ξέρω αν πρόσεξες: στο ότι κατέχει η γυναίκα το αντικείμενο της μαγειρικής δεν υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις.
Πολύ σημαντικές οι γνώσεις σου για τη γαλλική κουζίνα και σε ευχαριστώ που βοήθησες για το συγκεκριμένο πιάτο για το οποίο όμως, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι ότι δεν τρώγεται άνευ ...κατεδαφίσεως!
Πολλά φιλιά Κωνσταντίνα μου!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Sweet cherry-Zouzouna
Και τη συνηθίζουμε εδώ την κολοκυθόπιτα μόνο που έπεσες σε περίοδο ελλείψεως, γιατί τόσο χαριτωμένα και τόσο όμορφα που διατυπώνεις την άποψη σου, δικαιούσαι όχι μόνο ένα κομμάτι αλλά ολόκληρο εκείνο το ταψί που έχω στη σχετική ανάρτηση.
Ο Όλιβερ είναι μοναδική παγκόσμια περίπτωση και θα είναι το αντικείμενο της επόμενης κριτικής σε αυτή την ενότητα. Απλά ξεκίνησα από την Ψυχούλη γιατί μένει κυρίως στην ελληνική κουζίνα και όπως είπε μία κυρία στα προηγούμενα σχόλια πρέπει πρέπει πρώτα να μαθαίνουμε καλά την κουζίνα της χώρας μας και μετά να πειραματιζόμαστε και σε ξένα ...γήπεδα!
Ευχαριστώ για το σχόλιο, καλό σου βράδυ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις