Μπιφτέκια του fast food....(κοτο-μπέικον!)


Πριν μπω στα της συνταγής,πρέπει να γράψω έναν πρόλογο;
Δεν είμαι σίγουρη,έχω τόσο καιρό να ανεβάσω μια ανάρτηση....
Παράξενο...δεν είναι πως έπαψα να μαγειρεύω.
Αντίθετα,το κάνω με μεγαλύτερη αγάπη,περισσότερο προγραμματισμό και με απόλυτο σεβασμό στα υλικά και τις ποσότητες.
Η κρίση έφερε νέα ήθη στα της κουζίνας μας,και ανακάλυψα πως όταν αγαπάς κάτι γίνεσαι απίστευτα εφευρετικός-ναι αυτό είναι το μόνο αντίδοτο στην ένδεια πάσης φύσεως...
Τότε,γιατί δεν δημοσιεύω πια,αναρωτιέμαι....
Γιατί νοιώθω μάλλον απογοητευμένη....
Το food blogging εν Ελλάδι ξεκίνησε από την αγάπη αυτών που αποφάσισαν να ανοίξουν την κουζίνα τους σε άλλους, που μοιράζονταν το ίδιο πάθος.Πέρασα θαυμάσιες στιγμές σε αυτή τη μπλογκο-γωνίτσα,είχα την τιμή να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους,γέλασα,έμαθα πολλά,ξεπέρασα προκαταλήψεις....
Πλέον όμως έκλεισε αυτό το κεφάλαιο,το food blogging στην Ψωροκώσταινα,ακολούθησε την πεπατημένη των ξενόφερτων food blogs και μεταλλάχτηκε σε μέσο διαφήμησης προϊόντων.
Ακόμη μία κατάντια,στην οποία ήρθε και έδεσε η προσθήκη συνταγών κλεμμένων,πολλές φορές χωρίς να αλλάζει ούτε κόμμα...μαζί και φωτογραφίες κλεμμένες,και συνταγές μεταφρασμένες από ξενόφερτα μπλόγκς,χωρίς πουθενά να αναφέρεται η πηγή....
Γι'αυτό άρχισα να αραιώνω....
Αλλά,είπαμε,όταν η νοσταλγία παίρνει κεφάλι...ακολουθεί μια νέα συνταγή!


Μια συνταγή λοιπόν από τις πιο παλιές μέρες,τις ηλιόλουστες,που όμως έμεινε στην κουζίνα μας για να μας θυμίζει πως η μαγειρική είναι -χιλιοειπωμένα,μα εντελώς αληθινά-και μνήμη και συναισθήματα και εικόνες....

Του fast food γιατί;
Γιατί πέραν του οτι είναι express θυμίζουν εκείνα τα ωραία κοτομπέικον σουβλάκια των φαστφουντάδικων.


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά κοτόπουλο από στήθος φιλέτο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1/3 ματσάκι μαιντανό
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.γλυκού μουστάρδα
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κ.γλυκού τριμ. κόλιανδρο
3-4 κ.σούπας ξύδι
3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον να δέσουν τα αρώματα.
Πλάθουμε σε στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε γκριλιέρα,κατά προτίμηση.Αυτό βοηθά να κρατηθούν ζουμερά τα μπιφτέκια μας.
Μόλις ψηθούν τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λαδολέμονο που έχει μέσα λίγη τριμμένη ρίγανη.



Ταιριάζουν ιδανικά με τηγανητές πατάτες φούρνου και σως μαγιονέζας με μουστάρδα.
Αγαπούν τα Σ/Κ!

Πιείτε και μια παγωμένη μπύρα εις υγείαν!


ΥΓ:Αν τα ψήσετε σε φούρνο,ραντίστε τα πριν με ελαιόλαδο και βάλτε τα στους 180 β.
Προσοχή να μην παραψηθούν και στεγνώσουν

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Αναστασία μου εμείς οι παλιές food bloggers που ζήσαμε άλλες καταστάσεις, δύσκολα μπορούμε να δεχθούμε καταστάσεις σαν αυτές που ολόσωστα αναφέρεις.
Ανοίξαμε τα blogs μας για να μοιραστούμε μεταξύ μας αλλά και με όσους μας έκαναν την τιμή να μας διαβάζουν το μεράκι μας και την αγάπη μας για την μαγειρική.
Ο σκοπός μας δεν ήταν ούτε να διαφημίσουμε κανέναν, ούτε να κερδίσουμε χρήματα, ούτε να γίνουμε διάσημες, ούτε να βγάλουμε κάποιο βιβλίο.
Καθόλου δεν θέλω να κατηγορήσω όσες φίλες προσπαθούν ή προσπάθησαν μέσω του food blogging να κάνουν κάτι από τα παραπάνω, απλά επισημαίνω ότι η δική μας νοοτροπία ήταν τελείως διαφορετική.
Συνεχίζω να μαγειρεύω (γιατί η μαγειρική όπως ξέρεις είναι και .... μικρόβιο), συνεχίζω να μαζεύω τις συνταγές τις δικές μου και των κοριτσιών μας στο blog μας, αλλά με άλλη πλέον ψυχολογία, προσπαθώντας να απέχω από κάποιες καταστάσεις που δεν με εκφράζουν καθόλου.
Οσο για τις κλοπές που αυξάνονται με ρυθμό Λερναίας Υδρας, έχω πια τόσο κουραστεί που δεν ξέρω αν αξίζει καν τον κόπο να χαλιέμαι.
Σε φιλώ και ελπίζω να συνεχίσεις να μαγειρεύεις και να μας κερνάς τις νοστιμιές σου, είσαι από τα λίγα άτομα στον χώρο που ξέρεις πόσο πολύ αγαπώ και εκτιμώ!
Ο χρήστης Τατιάνα είπε…
Εγώ φίλη δεν δίνω σημασία στα παζάρια.... κάνω αυτό που αγαπώ και μου αρέσει και ας κάνουν οι άλλοι ότι θέλουν!
Επίσης μπορεί να έχω κάποιες διαφημίσεις στο blog μου ΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ γιατί είναι όλοι φίλοι μου και με βοηθάνε με άλλους τρόπους! Η κρίση που έλεγες....
Οπότε κοιτάω τι γουστάρω εγώ και ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι!!!
Και τα μπιφτεκάκια σου θα τα έτρωγα με ευχαρίστηση χαχαχαχαχα
Φιλιά!!!!!!!!!
Ο χρήστης cook είπε…
Ελενάκι με εκφράζεις απόλυτα!! Και φυσικά, όλοι οι food bloggers είμαστε εν δυνάμει συγγραφείς...τα μπλογκς μας είναι ένα ολόκληρο βιβλίο....και ευτυχήσαμε να δούμε και κάποια εξαιρετικά βιβλία από αγαπημένους μπλογκερς...μα πάνω από όλα είναι το ήθος του καθενός και αυτό καθαρά εκφράζεται μέσα από τα γραφόμενά του...σαφώς θα συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε κ να μαζευουμε συνταγές-ευτυχώς πλεον υπάρχει το πιντερεστ-γιατί αυτό είναι πάθος και δυσκολα μαζεύεται!σε φιλώ αγαπημένη Έλενα!
Ο χρήστης cook είπε…
και πολύ καλά κάνεις Τατιάνα!και καθόλου δεν είναι κακό να έχεις διαφημίσεις,να εκδίδεις βιβλίο και να προμοτάρεις αυτό που κάνεις....μα όταν ξιπάζεσαι εκεί ανατρέπονται οι ισορροπίες....εσύ συνέχισε όπως είσαι,πάντα με τσαμπουκά και φωτεινή διάθεση!φιλιαααα!!!!
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Αυτο το φαγακι πρέπει να έχει τρομερη γευση!

Δημοφιλείς αναρτήσεις