Mανιτάρια πλευρώτους the greek way!

Tι σημαίνει αυτό; Σημαίνει μανιτάρια λαδορίγανη όπως ακριβώς τα παϊδάκια. Ιδού η πρότασή μου για σήμερα.
Με πατάτες τηγανητές ή και πάνω σε ρύζι πιλάφι και φυσικά, εκτός χορτοφαγίας, οι επιλογές μας είναι άπειρες και πολύ λιγουρευτικές (ιδίως για όσους λατρεύουν φέτα-τζατζίκι)!


ΥΛΙΚΆ:
μανιτάρια πλευρώτους (κομμένο το σκληρό κοτσάνι)
κρασάκι αρετσίνωτο
χυμός λεμονιού και λίγο ξύσμα
ρίγανη
σκόρδο ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε το τηγάνι γκριλιέρα και το ζεσταίνουμε στην πιο δυνατή φωτιά.
Λαδώνουμε ελαφρά τα μανιτάρια μας και τα τοποθετούμε στη γκριλιέρα μειώνοντας ταυτόχρονα τη θερμοκρασία στο μέτριο. Γυρίζουμε αρκετές φορές τα μανιτάρια ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε μέσα στη γκριλιέρα ένα σφηνάκι κρασί να πάρει μία βράση, μετά ρίχνουμε και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε να πάρει μια βράση, ανακινούμε να ομογενοποιηθούν οι χυμοί σε μια καστανή σάλτσα με την οποία περιλούζουμε τα μανιτάρια μας. Τα αλατίζουμε, τα πιπερώνουμε, τα σκορδίζουμε και ρίχνουμε και τη ρίγανη. Τέλος καταβρέχουμε με όσο ελαιόλαδο επιθυμούμε.

Έτοιμα!
 Καλή μας απόλαυση!
 
Ένας άλλος τρόπος πιο χρονοβόρος αλλά εξίσου πετυχημένος γευστικά, είναι να τα ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου. Για να έχουμε εδώ ένα νόστιμο αποτέλεσμα θα πρέπει να τα έχουμε αρτύσει με λαδολέμονο κι αλατοπίπερο πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Να τοποθετηθούν αρκετά κοντά στο γκριλ ώστε να μπορέσουν να ροδίσουν και να πιουν ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά τους που θα είναι αρκετά. Δεν ξεχνάμε να τα γυρίσουμε κανα δυό φόρές ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν πριν πάρουν χρώμα.
 

Σχόλια

Ο χρήστης cook είπε…
αγαπημέναααα....

Δημοφιλείς αναρτήσεις