Κρεμμύδια γεμιστά με μελιτζάνα, κολοκυθάκι και ρύζι!!!




Σημείωση: πρόκειται για τα κρεμμύδια νέας σοδειάς που άρχισαν να εμφανίζονται τώρα στην αγορά και είναι φρέσκα και τρυφερά. Χρησιμοποίησα εκείνα τα μεγάλα τα άσπρα που είναι και γλυκά. Πιστεύω όμως ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα άλλα τα κοκκινοπά αρκεί να είναι μεγάλα.

ΥΛΙΚΑ:
7 μεγάλα κρεμμύδια λευκά
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
3-4 ντομάτες περασμένες στο μούλτι
5 κλωνάρια δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
   ελαιόλαδο, αλάτι(λίγο λόγω τυριού), πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Κόβουμε με προσοχή τα ριζίδια που είναι στη μύτη του κρεμμυδιού και σε τομή επίπεδη για να στέκονται όρθια. Κόβουμε χαμηλά την ουρά και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού και ενός κουταλιού κουφώνουμε τα κρεμμύδια.



Κόβουμε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε κύβους.




 Παίρνουμε το 1/3 του κρεμμυδιού που βγάλαμε και το ψιλοκόβουμε το σωτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τους κύβους των λαχανικών και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν καλά. Ρίχνουμε τη ντομάτα μισό ποτήρι νερό και το δυόσμο και όταν αρχίσει και βράζει προσθέτουμε το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι. Μετά από 3 λεπτά σβήνουμε το μάτι και τελευταία ρίχνουμε τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε καλά και με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα κρεμμύδια.
  
 
Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι για να μην κολλάει το ταψί . Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και όταν αρχίσει το ψήσιμο προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου
και ιδού το αποτέλεσμα!

 
Αυτό που βλέπετε είναι οπτικό αλλά άμα δοκιμάσετε  θα δώσετε ρέστα και έτσι λιγάκι για να ευλογήσουμε και τα ... γένια μας: η συνταγή είναι εξ' ολοκλήρου επινόηση navarino-s. Aξίζει να δοκιμάσετε όμως τη συνταγή για να έχω και απτές αποδείξεις. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
 


Σχόλια

Ο χρήστης ΑΧΤΙΔΑ είπε…
Πιστεύω ότι θα είναι ένας υπέροχος μεζές στο τραπέζι.
Ο χρήστης Notoula είπε…
Καταπληκτικά τα γεμιστά κρεμμύδια! Το πόσο μου αρέσουν τα υλικά της συνταγής σου δεν φαντάζεσαι.Εννοείται ότι θα δοκιμάσω να την κάνω αρκεί να καταφέρω να αδειάσω τα κρεμμύδια.
Φιλιά πολλά
Ο χρήστης Beauty Follower είπε…
Τα εχω δοκιμάσει μια-δυο φορές εξω... τελειος μεζες!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@αχτιδα
Ναι και δεν είναι δύσκολη συνταγή.


@Notoula
Χρησιμοποίησε πρώτα το μαχαίρι να κόψεις ένα μέρος και μετά το κουταλάκι.


@Beauty Follower
Ναι και σε ευχαριστώ που συμφωνούμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις