Μπράβο σας κυρία Μέλπω Ζαρόκωστα, μπράβο και πάλι μπράβο!!!


Προχθές το Σάββατο, το μεσημέρι, έτυχε να πέσω πάνω σε μια πολύ ευχάριστη τηλεοπτική έκπληξη! Σε παράθυρο μεσημεριάτικης κουτσομπολίστικης εκπομπής του καναλιού ALTER, είδα να μιλάει η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας κυρία Μέλπω Ζαρόκωστα. Και επειδή εκτιμώ αυτή τη γυναίκα όχι μόνο για το έργο της αλλά και για τις θέσεις της πάνω σε διάφορα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, στάθηκα και την παρακολούθησα. Και τελικά: και το χρόνο μου δεν έχασα και θαύμασα την παρρησία με την οποία κατήγγειλε τα τηλεοπτικά δρώμενα της πατρίδας μας, των οικοδεσπότων της μη εξαιρουμένων.
Δεν είμαι δημοσιογράφος για να μπορώ να συγκρατώ αυτούσια τα λεχθέντα, θα προσπαθήσω όμως να σας τα μεταφέρω όπως τα κατάλαβα και θα σας παραθέσω ατόφια τη φοβερή ατάκα που είπε στο τέλος και την οποία συγκράτησα.
Κατ’ αρχή η παρουσιάστρια έθιξε το πρόβλημα υγείας της καλεσμένης της –πιασάρικη μέθοδος για το θανατολάγνο κοινό που έλκεται σφόδρα απ’ τις αρρώστιες των επωνύμων- η οποία το αντιπαρήλθε με σοβαρότητα και χωρίς ηρωϊσμούς, λέγοντας απλά ότι έκανε θεραπεία πριν πολλά χρόνια, τώρα είναι καλά φοβάται το θάνατο και αγαπάει τη ζωή.
Μετά περάσαμε στα προκαταρτικά του μενού: αν βλέπει η καλεσμένη τηλεόραση. Η οποία αντίθετα με κάποιους άλλους που όλο δεν βλέπουν καθόλου τηλεόραση και όλα τα τηλεοπτικά τα ξέρουν απέξω και ανακατωτά, απάντησε ότι βλέπει ειδήσεις ταινίες σειρές και ντικυμαντέρ, παραλέιποντας να κάνει αυτό που κάνουν συνήθως όσοι βγαίνουν σε αυτά τα παράθυρα: ότι βλέπουν τάχαμου τη συγκεκριμένη εκπομπή και πόσο ωραία είναι!!!
Κατόπιν ήρθε και το κυρίως πιάτο: το κουτσομπολιό! Όπου εκεί όμως η καλεσμένη τους, τους τα χάλασε: Στην ερώτηση πως βλέπει την εκπομπή του Λαζόπουλου –την οποία υπεραγαπούν, θαυμάζουν και εκθειάζουν όλα τα μεσημεράδικα πάνελ, τρώνε άλλωστε ψωμί από αυτή- η κ. Ζαράκωστα απάντησε ξερά και κοφτά: κάκιστη! «Μα τι λέτε;» με ένα στόμα το πάνελ, «είναι υψηλή σάτιρα!». Και η κυρία Μέλπω ατάραχη: «Σάτιρα κάνουμε όταν σατιρίζουμε καταστάσεις και όχι φυσικά ή πνευματικά ελαττώματα συνανθρώπων μας!». Για να προσθέσει αμέσως ότι το ίδιο κάνουν και πολλές άλλες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.
Βουβαμάρα και αμηχανία στο πάνελ (το έντονο μακιγιάζ κρύβει τις αλλαγές χρώματος του προσώπου)! Γιατί νιώθουν ότι μέσα στην τελευταία φράση φωτογραφίζεται και η αφεντιά τους. Κάποια στιγμή η παρουσιάστρια ψελλίζει: «Μα τις βλέπει αυτές τις εκπομπές ο κόσμος και έχουν υψηλή τηλεθέαση!»
Και απτόητη η κυρία Ζαρόκωστα λέει τη μεγάλη ατάκα: «Μα στα ναρκωτικά δεν φταίνε μόνο οι εξαρτημένοι ναρκομανείς, φταίνε και αυτοί που τους τα δίνουν!!!!!»
Κάποιο βιαστικό και μασημένο «ευχαριστούμε για την παρουσία σας» και …cut!

Κυρία Μέλπω Ζαρόκωστα υποκλίνομαι!

Σχόλια

Ο χρήστης ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε…
ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αντιστέκονται σε όσα προσπαθούν να μας περάσουν τα τηλεοπτικά κυρίως μέσα που έχουν και τη μεγαλύτερη δύναμη, αφού καθημερινά εισβάλλουν μέσα στο σπίτι μας, βομβαρδίζοντας με κάθε ανοησία το μυαλό όλων.
θα μου πεις έχω τη δυνατότητα επιλογής, έχω το τηλεκοντρόλ, δε βρίσκεις άκρη, ανοίγεις να δεις ειδήσεις, σε ποιό κανάλι; όλα τα δελτία έχουν καταντήσει κουτσομπολίστικα τηλεοπεριοδικά που προκειμένου να σαρώσουν την πρωτιά, καννιβαλίζουν σε κάθε κατάσταση σε όλους και όλα, αυτοί είναι ικανοί να μας προβάλλουν σε απευθείας σύνδεση αρρώστους, κατατρεγμένους, ανερυθρίαστα, προκειμενου να χτυπήσουν κόκκινο τα μηχανάκια της AGB

αν τους τύχει και καμμιά αυτοκτονια σε απευθείας σύνδεση για την τηλεθέαση θα το κάνουν ευχαρίστως

καλή εβδομάδα και καλό μήνα
Ο χρήστης mia maria είπε…
Mπράβο και πάλι μπράβο! Πάντα τη θαύμαζα αυτή τη γυναίκα, τώρα ακόμη περισσότερο! Καλό μήνα!
Ο χρήστης Μηθυμναίος είπε…
Μόνο εσύ υποκλίνεσαι, φίλη μου; ΌΛΟΙ ΜΑΣ!
Μακάρι αυτή η αμηχανία και η βουβαμάρα να τους ταρακούνησε κάπως και στο τέλος να έκαναν και την αυτοκριτική τους...
Όμως αμφιβάλλω...

Καλό μήνα!
Ο χρήστης dhmhtra είπε…
Επιτέλους κάποιος πρέπει να έχει το θάρος να τούς λέει τα πράγματα
όπως ακριβώς είναι και όχι να τους καλοπιάνει ...για να μην πώ τίποτα άλλο.
Φιλιά
Ο χρήστης Betty's Cuisine είπε…
Μπράβο της! Μακάρι να έλεγαν και άλλοι με τέτοιο θάρρος τα πράγματα με το όνομά τους...Η κυρία Ζαρόκωστα απέδειξε το ήθος της για μια ακόμα φορά!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ γειά σου! Καλό μήνα!
Η ατάκα της Ζαρόκωστα δίνει απάντηση σε αυτό που λένε κάποιοι: έχεις το τηλεκοντρόλ και κλείστη! Η δύναμη της εικόνας είναι καταλυτική και δημιουργεί καταστάσεις εξάρτησης όπως με τους ναρκομανείς.
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@big mama γειά σου!
Πράγματι αυτή η γυναίκα αξίζει του θαυμασμού μας!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Μηθυμναίε γειά σου καλό μήνα και μακάρι από τα λόγια της κάτι μικρό να ταρακουνήθηκε!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@dhmhtra γειά σου! Έχεις δίκιο: επιτέλους! Καλό μήνα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@betty's cuisine γειά σου! Μακάρι να πληθύνουν τέτοιες φωνές και να κουνηθεί επιτέλους κάτι μέσα σε αυτό το τέλμα!
Ο χρήστης Ιφιγένεια είπε…
Μια χαρά τους τα είπε :)

Ειμαι σιγουρη όμως πως θα κάνουμε ποοοοοοολλλλλλύύύύύ΄καιρο να την ξαναδουμε στην τηλεόραση ....
Ο χρήστης Giorgos Varvakis είπε…
Όχι δεν έτυχε να δω την εκπομπή! Η παράθεση των γεγονότων εδώ, με ενθουσίασε κι άφησα κι εγώ το δικό μου ΜΠΡΑΒΟ στην υπέροχη κυρία Ζαρόκωστα!!!
Καλημέρα cook, καλό μήνα να έχεις :)
Ο χρήστης BUTTERFLY είπε…
Μπραβο της! Πραγματικα!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@Ιφιγένεια γειά σου! Αυτό για τον "ποοοοολύ καιρό" είναι σωστό και να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@gvarvakis δεν είμαι η cook αλλά δεν πειράζει το ίδιο μαγαζί είμαστε! Να είσαι καλά!
Ο χρήστης navarino-s είπε…
@butterfly γειά σου! Χαίρομαι που εγκρίνεις!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μπραβο στην ιστοσελιδα και χιλια μπραβο στη Μελπω Ζαροκωστα την υπεροχη συγγραφεα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις